Обновление в гамата BMW Motorrad Обновление в гамата BMW Motorrad

В програмата за обновление на моделите си за 2019 г., BMW Motorrad предвижда корекции на почти всички модели.  Те могат да бъдат поръчани в новата конфигурация при дилърите от август. Някои промени са само в цветовата схема, но други са получили подобрения за намаляване на теглото и за по-голяма безопасност, като системите стават стандартни.

Като обща мярка в моделната ревизия, индикаторите за мигачите за завой ще бъдат включени в стандартното табло на повечето модели за 2019 г. с изключение на С650 Sport, C650 GT, G 310 GS, G 310R, F 800 R , F 800 GT, S1000RR и S 1000 R. В зависимост от скоростта на пътя се прилагат различни условия за нулиране с новите индикатори за оборотите. Преди дезактивирането на индикатора бе базирано на определено време или разстояние.

bmw

Приложението BMW Motorrad Connected е получило основна актуализация на версия 1.6. Мобилното приложение предлага допълнителни функции и подобрения. Цифровите карти са преразгледани и се основават на оптимизираната за мотоциклети навигация от TomTom. Като една от най-търсените функции е въведена опцията за навигация “ликвидационен маршрут”. За да използва новите функции, клиентът трябва само да актуализира приложението в началото на август и да изтегли безплатно новите карти, преди да започне следващото каране.

Сериозни промени има в цветовата схема на някои модели. Например в BMW G 310 R вече има ново Racing red оцветяване, заедно с бяла перлена боя с надпис HP, която заменя синия металик Strato. BMW C 400 X вече е в черен металик, наречен Буря. С HP Motorsport разцветка се изпъчи и BMW C 650 Sport, а цветът на задвижващия механизъм се променя от сребърен на черен.

bmw2

При BMW C 650 GT системата за предупреждение за страничен обект вече може да бъде дезактивирана от менюто за настройка на арматурното табло. Заедно с това се предлага BMW Motorrad Spezial оцветяване – Option 719 Sparkling, кафява седалка с отопление и веча черен  задвижващ механизъм. С нови светове са:  BMW C evolution – сив металик с черен, BMW S 1000 R – черен металик и покритие HP Motorsport (бяло-син металик с червен надпис HP) и нови джанти, а S1000 XR е с черен металик и черни ръкохватки.

bmw1

За BMW S 1000 RR е предвидена нова HP батерия с литиево-йонни клетки с удължен живот. Тя намалява теглото на машината с 2 кг. Има и интегрирана електронна система за защита от прекомерно разреждане, презареждане и прегряване.
Трите машини от тежка категория BMW K 1600 GT, BMW K 1600 GTL и BMW K 1600 B вече са със стандартна система за потегляне по наклон (Hill Start Control Pro) – HSC Pro, която се активира автоматично. Спирачките са активирани за около секунда +/- 5%.  При BMW K 1600 B е намалена стандартната височина на седалката с 30 мм, до 750 мм. Високата седалка 780 мм е като допълнително оборудване или аксесоар.  Всичко дотук, включително и височината на седалката, важи за версията BMW K 1600 Grand America. Новото е допълнителен високоговорител с усилвател за задната аудиосистема в горната кутия, контролируем с функцията Fader  – регулиране на разпределението на звука между предната и задната част,  като допълнително оборудване. И тук, при всеки модел има промени в цветовата схема.

bmw4

Динамичната спирачна светлина е стандартна при няколко модела, като се започне BMW R nineT,  BMW R nineT Pure и BMW R 9T Racer. В моделиге BMW R 9T Scrambler и BMW R nineT Urban GS  освен стоп светлината, като опция се предлагат и дизайнерски колела с кръстосани спици.  Всеки един от моделите има корекции в цветовата схема.

Новите машини в GS семейството на BMW – F 750 GS и F 850 ​​GS също са със стандартна динамичната спирачна светлина.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *