Новият Tiger 1200 на Triumph Новият Tiger 1200 на Triumph

Една от впечатляващите световни премиери на EICMA 2017 в Милано бе новият Tiger 1200 на британската марка Triumph. Машината е еволюцията, която всички чакаха в постоянно растящото семейство на Triumph. Британската компания от тази година присъства официално и на българския пазар, като съвсем скоро можем да видим модела и в България.

Tiger 1200 е най-високотехнологичният и фокусиран модел в история на Triumph. Той е в две версии – първата за най-тежки условия извън пътя XC, а другият за асфалтови приключения при XR. „Трипъл“ двигателят е значително обновен с  повече въртящ момент от 122 Нм, който се проявява при по-ниско ниво на оборотите. Работният обем на трицилиндровия двигател е 1215 куб., а мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин. След подобренията в машината, средният разход на модела е сведен до 5.2 л на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия момент към задното колело чрез кардан.

Създадена е нова изпускателна система от неръждаема стомана за още по-дълбок и отличителен звук от 3-цилиндровия редови двигател с водно охлаждане с инжекционна система за впръскване на горивото. За усъвършенстване на управлението са подобрени над 100 компонента от мотоциклета. Едно от основните – теглото на Tiger 1200, е намалено с до 11 кг в сравнение с миналото поколение – до 248 кг. Резервоарът побира 20 литра.

Към тези подобрения е добавен и нов режим Off-Road Pro за пресечен терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини са LED.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *