Новият нео-ретро Kawasaki Z900RS Новият нео-ретро Kawasaki Z900RS

Kawasaki представи новия си мотоциклет Z900RS. Мотоциклетът от гамата за 2018 г. е качествено нео-ретро по форма и цветове. През последните две години сред мотоекспертите се говореше за този модел, с който ще бъде почетен легендарният Z1 и той накрая се появи в Токио, а за Европа ще бъде представен в Милано под името 2018 Kawasaki Z900RS.

Това е дебют на японския производител в модерния и много популярен сегмент нео-ретро. Мотоциклетът е модифициран, за да даде пикова мощност и така се увеличи удоволствието от ездата в града. Мощността му е 111 к.с. при 8500 об./мин., а максималният въртящ момент – 98 Нм при 6500 об./мин. Това е напълно достатъчно за неговото тегло и размер. Моторът тежи 215 кг, резервоарът събира  17 л.

Това е ключов момент, който показва приемствеността на модела по отношение на историческия му предшественик. Седалката е също в ретростил, на един блок.  Другите ретро елементи са сдвоените аналогови прибори, кръглият фар, овалното задно стоп осветление, кръглите огледала, хромираните елементи на двигателя, стилен ауспух от неръждаема стомана, който е запазил своята многолетна традиция.

Мотоциклетът изглежда като истински олдтаймер, но има много съвременни черти и функции, повече от двоя „донор“ – оригиналният Z900. Става дума за тракшънконтрол с два режима, от окито единият е за каране по хлъзгав и мокър път. Тези режими обаче могат да се изключат. Всички светлини в RS са светодиодни, с които стандартният Z900.не може да се похвали. Обърната вилка е 41 мм и има възможност за предварително настройка на пружините.

Предлагат се три основни цвята – оранжево-червен (Candytone Brown & Candytone Orange), черен (Metallic Spark Black) и тъмно-зелен (Metallic Matte Covert Green & Flat Ebony).

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *