Новите гуми Battlax Adventure A41 и Battlax Sport Touring T31 Новите гуми Battlax Adventure A41 и Battlax Sport Touring T31

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, разгърна своя експертен опит с Battlax в сегмента на гумите Adventure, с пускането на Battlax Adventure A41 и в Touring с Battlax Sport Touring T31.

За мотоциклетистите, които обичат да изследват, Adventure A41 осигурява най-високо ниво на сцепление с влажна повърхност и управление с увереност, което ще им помогне да отидат където си поискат, при всякакви условия. Новият пакет Battlax Adventure A41 включва технологията на Bridgestone с трислойна композиция на протектора отпред и отзад, осигуряваща баланс на върховите работни характеристики и износване, както и конструкция cap and base в рамото на гумата, което подобрява стабилността при завиване. Новата смес на Bridgestone, осигуряваща по-добро сцепление при ниски температури и влажни условия, се съчетава с шарката на протектора, проектирана с по-голямо съотношение в полза на каналите в областта на рамото, за подобряване на оттичането на вода. Дизайнът с големи блокове осигурява необходимата устойчивост във високоскоростни прави отсечки и стабилност при завиване.

ADVENTURE_A41R

Вътрешните тестове показват на мотоциклетистите какво могат да направят А41 за тях при неблагоприятни условия: Времето за обиколка по мокрите маршрути на Bridgestone е до 8% по-бързо от предшественика A40. В допълнение, големият контакт (5% по-голям от A40) води до по-голямо и по-равномерно разпределение на налягането, което спомага за по-добро сцепление както на мокро, така и на сухо, със същия дълъг живот на износване. Battlax Adventure A41 се предлага от януари 2018 г. с пълна гама от 7 предни гуми и 9 размера на задните гуми за мотоциклети.

0ff348420a4f4725a3d0b3d092ccde93

Battlax Sport Touring T31 е комбинация от високо ниво на безопасност и производителност, за да даде на байкърите пълна увереност във всички условия. В основата на новата концепция на Battlax Sport Touring T31 е усъвършенстваното сцепление и по-доброто управление при мокри условия, като максимизира чувството за контакт, така че мотоциклетистите да чувстват контрол и сигурност, наслаждавайки се на тръпката от всяко каране. Работейки върху сместа на каучука, Bridgestone използва най-новата си нанотехнология, която работи на молекулярно ниво, за да подобри дисперсията на силициевия двуокис в каучуковата смес. Това увеличава гъвкавостта на гумата, която подобрява усещането за контакт с повърхността и подобрява сцеплението при мокра настилка и ниски температури. Задната гума се отличава с трислоен протектор в конфигурацията на cap and base конструкция, осигурявайки идеален баланс между сцепление и стабилност при завиване.

SPORT_TOURING_T31R

Дизайнът на протектора T31 е проектиран с по-високо съотношение в полза на каналите в областта на раменете, за по-голямо оттичане на водата и намалено съотношение в централната зона на задния протектор, за да се поддържа добра стабилност при висока скорост. Контактното петно е с до 7% по-голямо, от изправен до пълен наклон чист ъгъл, създавайки по-голяма теглителна сила за по-уверено завиване.

Тестовете на Bridgestone потвърждават, че T31 има по-висок коефициент на сцепление при мокри условия от предшественика си, записвайки 3% по-бързи обиколки на мокра писта. Целият комплект T31 е разработен, без да се жертва нито едно от качествата на предшественика му. Battlax Sport Touring T31 се предлага в 8 размера на предните гуми и 9 размера на задните гуми в стандартна конструкция, плюс 2 предни и 3 задни размера в усилена GT версия.

Нико Тай, ръководител на европейския сектор „Мотоциклети“, Bridgestone Европа обобщава: „Новият Battlax T31 е идеалният партньор за мотоциклетистите, които искат да върнат спортното усещане в туринг сегмента. С отличното си сцепление с влажна повърхност и чувство за контакт, T31 дава пълна увереност на мотоциклетистите.”

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *