Нова Clinica Mobile представиха на пистата Каталуня Нова Clinica Mobile представиха на пистата Каталуня

Откакто първата Clinica Mobile в мотоциклетната Гран При отвори врати през 1977, съоръжението премина през невероятна еволюция. По време на състезанието на Каталуня на пистата край Барселона бе представена новата Clinica Mobile за 2018 г. Тя предлага повече пространство, повече удобства и дори по-добри грижи.

ccb377bc-b99a-4004-881d-a78433c90355

Новото съоръжение, благодарение на новаторската си структурна концепция, вече може да осигури една медицинска стая, две стаи за физиотерапия, една стая за рехабилитация и релаксация, тераса за зрители, рецепция и два офиса. Единият е за д-р Микеле Заса, ръководител на Clinica Mobile и един за д-р Анхел Чарт, медицински директор на MotoGP. Така се получава по-добра интеграция между Medical Clinic и медицинската дирекция Quirónsalud MotoGP. Площта на Clinica Mobile е 210 кв. м и е на два етажа, а за построяването й са били необходими шест месеца.

Clinica Mobile може да разчита на персонал от 25 човека, които ще работят на ротационен принцип на всяка Гран При. От тях има шестима физиотерапевти, един лекар, двама хирурзи – травматолог и ортопед, както и един рентгенолог идват на всички състезания, за да осигуряват консултации по обща медицина, физиотерапия, рехабилитационна терапия,  травматология и ортопедични проблеми. Клиниката е екипирана да осигурява рентген, криотерапия, лазерна терапия, магнитотерапия и терапия с тикар. Така съоръжението отново подчертава значението и статуса на клиниката като жизненоважна част от падока.

За новата Clinica Mobile съществен дял имат Quirónsalud и Dorna. При откриването присъстваха шефът на Dorna Кармело Еспелета, шефът на клиниката д-р Микеле Заса, Хулио Фернандес-Ламасарес – директор по връзките и комуникациите на Quirónsalud и много пилоти.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *