Нов рекорд на парад с Ducati Monster Нов рекорд на парад с Ducati Monster

Четвърт век е юбилей, който си заслужава да се чества. От Ducati решиха да отпразнуват 25-годишнината на Monster, като събраха всички ентусиасти и ценители на този велик мотор и поставиха рекорд за най-големия парад на Ducati Monster, който е правен някога. Събитието бе организирано във Франция от Ducati West Europe като част от фестивала Sunday Ride Classic. На парада се събраха невероятен брой Monster от всякакъв тип, година и модел от цяла Европа.
Така в колоната на пистата „Пол Рикар“ в Льо Кастеле застанаха 517 мотоциклета. От първия Monster 900, построен през 1993 г. до най-новия Monster 821, направен през 2018 г. На трасето стана гигантски, пъстър конвой от мотоциклети, които поставиха новия рекорд.

18679f39aeacf27697ccf39fc7a9bb1d202654aa0e9b66c0ad194afea617ee39_Parade Monster - 10_UC65080_High

Постижението бе сертифицирано от Рафаел Бот – съдебен служител в Бандол, област Вар във Франция. Тези 517 мотоциклета Monster направиха обиколка на пистата. Начело на колоната бе бившия заводски пилот на Ducati в WSBK Режис Лакони, който водеше конвоя с флагмана на Ducati. Досегашният рекорд на парад с машини Monster бе на Клуба на собствениците на Monster в Белгия, които бяха събрали 405 байка. Този рекорд бе подобрен със зашеметяваща преднина. велосипеда) беше здраво победен.
В колоната имаше няколко изключително редки модела, като един от малкото мотоциклети “Senna” на Monster и перфектно запазеното Monster Cromo. Имаше и много персонализирани байкове, което бе ясно потвърждение, че този модел на Ducati може да се превърне в нещо уникално, оригинално и още по-специално. Събитието стана възможно благодарение на страстта и упоритата работа на местния клуб на дукатистите Desmo Grand Sud,  който се занимаваше с логистиката и гостоприемството. Те организираха регистрация, паркинг и всички участващи байкове, които бяха разделени на седем категории, базирани на модела. Жури, ръководено от Паскал Лит, редактор на списание “Дезмо”, връчи награда за най-ярък представител във всяка категория.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *