Над 30 български кросисти в първия кръг на европейския шампионат в Гърция Над 30 български кросисти в първия кръг на европейския шампионат в Гърция

След зимната пауза, този уикенд на мотополигона в Яница, Гърция предстои първия кръг на европейския шампионат на ФИМ – ЕМХ 65 / ЕМХ 85 и началото на сезона на еврошампионата на BMU за  2018 г. във всички класове.  Повече от сериозна конкуренция се очаква на гръцкото трасе, защото ще карат елитни състезатели от  България, Гърция, Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Молдова, Унгария и Израел .

По традиция с шампионата започва и новата календарна година от състезанията по мотокрос в тази част на континента. Ден преди квалификациите над 30 български кросисти  са подали своите заявки за участие и ще атакуват класиране на подиума. Трасето е в Северна Гърция – на 164 км от ГКПП Кулата и се очаква сериозна подкрепа за българските състезатели от фенове на мотоциклетния спорт. Сериозни шансове за отличие в най-малкия клас – ЕМХ 65 имат Мирослав Димитров и Дани Цанков, а при ЕМХ 85 Виктор Бориславов и Християн Георгиев, които ще направят дебюта си в този клас.  Майкъл Иванов, Жулиан Георгиев и Станислав Цеклеов са основните ни претенденти за успех в МХ2, докато в МХ1 Калоян Илиев и Тони Цветков са със сериозни шансове за качване на подиума. Битката в МХ започва още от първия кръг  между Мартин Тодоров, Юлиан Райчев и Атанас Петров, като в този клас се очаква и най-многолюдното българско участие.

В събота, 10 март са свободните тренировки, квалификациите за място и първия манш в МХ, а  в неделя на стартовата бариера ще застанат и останалите пилоти във всички класове. Според синоптичната прогноза над Яница през уикенда  ще бъде слънчево с температури около 12 градуса.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *