MXGP: Yamaha Motor Europe обяви пилотите си за сезон 2018 MXGP: Yamaha Motor Europe обяви пилотите си за сезон 2018

Сила и мощ в офроуд състезанията демонстрира Yamaha Motor Europe за новия сезон. Марката обяви официалните отбори и пилоти, които ще се борят за успех в шампионатите на ФИМ –  в световните серии MXGP, MX2 и WMX, а също и в европейските шампионати по мотокрос EMX250 и EMX125.

yam3

Според стратегията на Yamaha Motor Europe N.V. марката ще подкрепя официално два отбора и петима пилоти в клас MXGP. Те ще карат заводски подготвени YZ450FM. За Monster Energy Yamaha Factory Racing за трети пореден сезон насам ще кара световният шампион Роман Февър и вицешампиона за 2014 г. Джереми ван Хоребек.

yam1

Wilvo Yamaha Official MXGP Team ще започне втория си сезон с YZ450 с трима пилоти. Това са звездите Арно Тонус и Шон Симпсън, които ще карат за Wilvo като новаци в MXGP, като и двукратният вицешампион в МХ2 Джеръми Суиър.

Пак МХ2 за the Kemea  Yamaha ще има трима нови пилоти. Единият е британският мотокрос шампион Бен Уотсън, който ще бъде съотборник на руснака Всеволод Бриляков и младия мега талант от Белгия Джаго Греетс. Тримата ще карат новата версия на YZ250F.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *