MV Agusta се отърва от Mercedes AMG MV Agusta се отърва от Mercedes AMG

MV Holding – дружеството, собственост на Джовани Кастильони и семейство Сардаров, е придобило 25% от акциите на MV Agusta Motor S.p.A., притежавани от автомобилния конгломерат Mercedes AMG. С приключването на сделката MV Holding притежава 100% от MV Agusta Motor S.p.A. MV Agusta завърши интензивния процес на преструктуриране – финансово и стратегически, като рационализира продуктовия си поток и консолидира позиционирането му в супер сегмента на пазара. Обратът, който започна в началото на 2016 г., промени MV Agusta обратно до положителен резултат за финансовата година 2017 г., благодарение на успеха на новата продуктова гама, най-вече чрез пускането в експлоатация на новия Dragster 800 RR.

Така MV Agusta обяви независимост от Mercedes AMG. Сега Кастильони може да се фокусира в развитието на марката, без да има „шапка“. За MV Agusta, това определено е начало на нов етап в историята на марката. Генералният директор на MV Agusta Джовани Кастильони вече обяви, че скоро компанията ще представи обновен голям нейкид Brutale 1200 c абсолютно нов четирицилиндров двигател, на чиято база се планира и нов туристически модел.

Много фенове на MV Agusta се надяват, че усилията ще се насочат към разработването на ново поколения F4. Сега обаче италианците ще трябва да избутат сезон 2018 в WSBK със старата платформа. Ако има драстични промени, те ще са едва през 2019 г., като първо те ще бъдат в пътната гама, а едва след това от MV Agusta ще хвърлат всички сили за разработване на нови

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *