MV Agusta представя Brutale 800 America MV Agusta представя Brutale 800 America

През 1975 г. MV Agusta представи моделът S America 750, задвижван от 4-цилиндров редови двигател с двоен горноразположен разпределителен вал. Моторът е червен, а двигателят с обем 787.7 куб. см с въздушно охлаждане и карбуратор. Мощността му е 75 к.с. и е по чистокръвна италианска технология, базиран на супер успешния 750 S от 1973 г.

Много години по-късно, в началото на новото хилядолетие, “America” отново се появява до логото на MV Agusta. Brutale America пристигна отново, пак с 4-цилиндров редови двигатели, като предишния, пак с красивите линии ан най-добрият нейкид, създаван някога. Цветовата схема е старата – червено, бяло и синьо.  Когато моторът бе представен той бе най-търсеният от колекционерите на MV Agusta, както никой друг байк досега. Така няколко години по-късно, през 2012 г. инженерите от Ширана се завърнаха с нов Brutale America, отново с 4-цилиндров редови двигател.

Сега, за първи път на 3-цилиндров MV Agusta, се слагат „дрехите“ на America. Така мотоциклетът се завръща. Brutale 800 отговаря на стандарта Euro 4, като резултатът е страхотно ново специално издание. Първите 50 байка ще бъдат за пазара в САЩ – по един за всеки щат.  Заедно с това, по време на състезанието от WSBK на калифорнийската писта Лагуна Сека ще има официално представяне на новата Brutale 800 America. Това ще бъде в състезателния уикенд  – 7-9 юли 2017 г.

Номерираните Special Edition ще имат специално невиждан досега син металик, а схемата има блестяща ирисценция. На резервоара имаше мотив със звезда, подобен на този, който се намираше върху модела от 1973 г. – 750 S. Това връща марката отново в миналите славни дни. Използвана е гланцова черна боя носи, включително и за съвременния инструментален панел.  Същият цвят и покритие се вижда отпред, а на калниците присъства логото на MV Agusta. Задната и страничната част на радиатора са украсени с „America Special Edition”. Дори и седалката на Brutale America е специално проектирана, като е облечена от два материала, всеки от които се отличава със специален завършек. На резервоара е специалния номер, същият, който отговаря на сертификата  на “America Special Edition”.

Първият 3-цилиндров байк MV Agusta с цветовата схема America е базиран на версията Brutale 800 от 2017 г. и има същите технически спецификации. Продажбите му в САЩ започват от юли и цената е $14,998.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *