Мотокрос: Представиха заводския тим на Kawasaki за световното Мотокрос: Представиха заводския тим на Kawasaki за световното

През март в Аржентина започва световния шампионат по мотокрос и един по един заводските отбори представят екипите, машините и пилотите си. Наскоро бе представен и отборът на Monster Energy Kawasaki Racing, който е с нови цветове и ще се бори за победата през 2018 г.

След петмесечна почивка всички се готвят да се отправят към Южна Америка, където световният шампионат в MXGP за 2018 г. ще стартира на 3 и 4 март на трасето в Неукен, в региона Патагония. Фабрично подготвените машини KX 450SR ще бъдат изпратени до няколко дни. Клемент Десал участва в единствения си предсезонен старт в Лакапел Маривал във Франция, докато новият съотборник Джулиън Лиебер продължава да тренира в южна Франция.

hi-desalle-krt-kawasaki-2018-ra-2108-001
Миналата година Десал бе принуден да не стартира в последните две Гран При за сезона заради контузии и затова не можа да се нареди в топ 3 в крайното класиране. Вторият му сезон с Monster Energy Kawasaki Racing обаче започна добре – с две победи и няколко подиума. Сега белгийският пилот има опит в работата през последните две години с екипа, който е подпомогнат от партньорството с японските инженери и тези от Kawasaki Motors Corporation в САЩ. Те установиха тясна връзка, за да създадат перфектен байк и всички в отбора са уверени, че през 2018  г. ще постигнат още по-голям успех.

hi-desalle-krt-2018-kawasaki-kx450f-sr-ra-1817-001

Белгийският лидер на отбора бързо се възстанови от счупените прешлени, които станаха причина за преждевременно приключване на сезона. Той вече бе в състояние да започне подготовката му през ноември. Новият съотборник Лиебер трябваше да чака малко по-дълго, преди да изпробва новия си мотор, тъй като младият пилот трябваше да се възстанови от нараняване на коляното. Така той се качи на мотора през януари. Джулиън също прескочи предсезонните състезания, за да се съсредоточи върху шампионата в MXGP и дебюта си в Аржентина.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *