MotoGP: Aspar промени името си на Angel Nieto MotoGP: Aspar промени името си на Angel Nieto

Хорхе Мартинес реши да промени името нa екипа си Aspar team в MotoGP. От новия сезон той ще се казва Angel Nieto в памет на своя починал сънародник Анхел Нието. Последният е шампион 13 пъти в класовете до 50 куб.см и 125 куб.см. Той се отиде от този свят по-рано тази година.

Най-големият син на Нието – Хелете, който се състезаваше за Aspar в средата на 90-те години на миналия век, пое ролята на шеф на отбора за 2018 г. Отборът ще продължи да използва мотори на Ducati през следващия сезон. Пилоти ще са Карел Абрахам и Алваро Баутиста.

“Анхел Нието е синоним на мотоциклетните състезания. Спортът му даде толкова много, а той в замяна му отвърна със същото, каза Мартинес. – Мотоциклетните надпревари сега в Испания са това, което са, благодарение на човека (Нието), който постави началото.

-Винаги можеше да научих много от него. Анхел помогна на толкова много хора, както и на мен. Той бе важна част от живота ми, както са неговите синове Хелете и Пабло, и неговия племенник Фонси. Нието бе много развълнуван от проекта и ми повери Хелете, който зпочна кариерата си в екипа.”

15142887290019

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *