MotoGP: Aprilia представи тима за 2018 г. в Ноале MotoGP: Aprilia представи тима за 2018 г. в Ноале

Отборът на Aprilia е италианското предизвикателство в MotoGP и тимът е готов за новия сезон 2018. Работата, извършена от състезателния отдел в Ноале през сезон 2017 показа последователния растеж на проекта RS-GP, който отново се отличава с италианската цветова схема, проектирана от Алдо Друди. Стана ясно, че мотоциклетът е преустроен и напреднал във всяка област за сезона 2018.
Краят на миналия сезон беше повратна точка за Aprilia. Шестото място, спечелено от Алеиш Еспаргаро в Арагон с разлика по-малко от 6 секунди от победителя, последван от отлично представяне в Япония – 4-о място в квалификациите и в Австралия – най-доброто време в края на първия тренировъчен ден,  бе страхотен напредък. Подемът бе спрян от контузията на Еспаргаро, който катастрофира, когато бе във водещата група по време на състезанието във Филип Айлънд.

За сезон 2018 г. Aprilia са направили мотор, който поддържа същата конструктивна философия като предшественика си, но е по-рафиниран и напреднал във всеки един аспект. Заедно с Еспаргаро сега в отбора е и Скот Рединг, най-младият победител в Гран При за всички времена, който ще се състезава заедно с испанеца в класа.

Еспаргаро коментира: “Миналата година направихме много добри състезания и само няколко грешки ни пратиха на позиция в класирането. Имам големи надежди за 2018 г. Екипът работи добре и новият RS-GP се развива в правилната посока. Всички наши съперници са подобрили много машините си. MotoGP е шампионат на най-високо ниво, но съм сигурен, че ще бъдем близо до върха. Аз съм положителен човек. Подготвих се добре за този нов сезон и вярвам в посоката, в която вървим.”

Междувременно Рединг все още се адаптира към мотора и отбора, но също така е уверен, че ще влезе под светлините на прожекторите. Той каза: „Това е първата ми година като заводски пилот и трябва да кажа, че досега съм имал много положителни усещания. Да имам екип зад себе си, който да ме подкрепя и да работи с мен, за да подобрим мотора, ми дава голяма мотивация. Успяхме да подобрим всеки елемент, като също експериментирахме и с някои решения, които бяха хазартни, но винаги със специфични цели. Трудно ми е да правя прогнози точно сега. Аз все още се адаптирам към RS-GP и в същото време сме в етап на непрекъсната разработка на модела за 2018 г. Във всеки случай, аз съм положително настроен. Благодарение на последните тестове в Катар направихме още една крачка напред, като намалихме преднината на лидерите. Уверен съм, че ще съкратим още дистанцията до първото състезание.“

От гледна точка на мотоциклета, мениджърът на Aprilia Racing Романо Албесиано също е оптимист и подробно описва някои от промените в сезона: „ RS-GP 2018 е задълбочена оптимизация и еволюция на концепциите, които имахме на пистата миналата година. Рамата е радикално нова, както и въздушната кутия, охладителната система и аеродинамиката. Първата положителна стъпка на новия проект е задоволството на пилотите по време на зимните тестове, които веднага забелязаха колко е израснал моторът. Когато въвеждаме такива значителни промени, които дават резултат, това ни прави оптимисти за този нов сезон на MotoGP. Очаквам това да е изключително труден сезон. От наша страна имаме всички предпоставки, за да бъдем претенденти за челото.”
Мениджърът на Aprilia Racing Team Gresini – Фаусто Грезини коментира: „Това ще бъде важен сезон за нас. Алеиш е за втора година с Aprilia и ще може да се възползва от опита, който е натрупал миналия сезон. Той се научи да работи с нов екип и нов мотор, бързо се адаптира и ни позволи да постигнем важни и положителни резултати, като мотивираме още повече екипа, благодарение на неговия опит. Скот за първи път има подкрепата на заводски екип. Той още е много млад, но има много опит в MotoGP. Вече имахме шанса да пробваме професионалното отношение и техническите му умения и сме впечатлени от работата му по развитието на RS-GP 2018.“

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *