MotoGP: Alma Pramac Racing представи тима си за новия сезон MotoGP: Alma Pramac Racing представи тима си за новия сезон

Тестовете завършиха, а първия старт за сезона предстои в Катар. В седмицата преди началото на  шампионата броени часове след представянето на КТМ, презентация направи екипа Alma Pramac Racing. Снощи италианският том представи проекта си за 2018 в зала Олимпико на Lamborghini в Болоня. Пилотите на отбора, който е сателитен на заводския на Ducati са Данило Петручи и новакът в екипа Джак Милър.

petrux-jack-30-2_0.big

След няколко невероятни подиума през миналата година, заедно с няколко битки за победата, Петручи е готов за нови успехи. От своя страна Милър, който има победа  във висшия клас с предишния си тим, вече свикна с новата машина и тръгва към сезон 2018 с високи цели. Двамата пилоти излязоха на сцената с ключови фигури в проекта – CEO на Ducati Motor Holding Клаудио Доменикали, СЕО на Pramac и собственик на отбора Alma Pramac Racing Паоло Кампиноти, собственикът на компанията  Gruppo Alma Луиджи Скавоне, генералният мениджър на  Ducati Corse Луиджи Дал’Ина, спортния директор Паоло Чеабати и тим мениджъра на Alma Pramac Racing Франческо Гуидоти.

_dsc0661.middle

За Петручи новият шампионат е още една стъпка напред. Той каза: “Много съм щастлив да се състезавам още един сезон с Pramac Racing. Аз съм пилотът, който се състезава най-много в тези цветове и съм горд с това. Ние направихме страхотни неща, откакто пристигнах през 2015 г. в отбора. Това ще бъде най-важният сезон досега. Имам официален заводски мотоциклет, имам големи очаквания и с още една година опит, ще се опитам да постигна още повече от миналия сезон.”

За Джак Милър, това е първа година в отбора и за първи път ще кара мотоциклет Ducati. След няколко впечатляващи резултата от тестовете, той е убеден че вече се справя по-добре с мотоциклета GP17. Австралиецът казва: „Аз съм наистина ентусиазиран да бъда в този отбор. Обратното броене вече свърши и с нетърпение очаквам първия ми състезателен уикенд за новия сезон. Аз съм супер мотивиран и развълнуван. Досега сме свършили страхотна работа по време на тестовете. С нетърпение очаквам старта в Катар в неделя. Имам големи очаквания за това ново предизвикателство.“

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *