Moto3: Хорхе Мартин с първи успех в кариерата Moto3: Хорхе Мартин с първи успех в кариерата

Хорхе Мартин най-после спечели първата си победа в клас Moto3, след като доминира в Гран при на Валенсия. Пилотът на Del Conca Gresini стартира от полпозишън този сезон 9 пъти, но чак сега успя да превърне първата стартова позиция в успех.

Хорхе поведе след старта, а след него бяха шампионът Хоан Мир (Leopard Racing) и Габриел Родриго (RBA BOE Racing Team). Последният обаче падна още в 2-ата обиколка на завой 8, като в ситуацията повлече със себе си и Мир, който излезе от трасето.

Последният се озова 18-и и започна забележителен прогрес в колоната. След серия от изпреварвания той успя да стигне до 2-ото място. Отпред Мартин обаче се откъсна напред и спечели с аванс от 3.7 сек.

Мир води битка с няколко пилоти, като бе подпомогнат и от отпадането на Фабио ди Джианантонио, който катастрофира страховито, но се отърва без сериозни контузии. Той се удари в мотора на Маркос Рамирес.

Въпреки това последният, който се състезава за Platinum Bay Real Estate, не загуби темпо и постигна най-доброто си класиране в кариерата, завършвайки 3-и. След него останаха Романо Фенати и Енеа Бастианини.

Крайно класиране в състезанието

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *