Moto3: Хорхе Мартин с 5-а победа за сезона Moto3: Хорхе Мартин с 5-а победа за сезона

Лидерът в шампионата на Moto3 Хорхе Мартин от екипа на Del Conca Gresini записа 5-а победа за сезона и с това увеличи преднината си в генералното класиране спрямо Марко Безечи от Redox PruestelGP на 7 точки.

Мартин спечели убедително надпреварата на Заксенринг, като изпревари Безечи с 2.5 сек, което за стандартите на най-малкия клас си е сериозна преднина. Още повече, че вчера в квалификацията разликите бяха изключително малки.

И днес борбата бе много оспорвана, но основно зад Мартин. Безечи изпревари 3-ия Джон Макфий (CIP – Green Power) само с 56 хилядни на финалната права. На още 0.365 сек 4-и се нареди Маркос Рамиес.

Мартин поведе от полпозишън с перфектен старт, следван от Рамирес и Енеа Бастианини от Leopard Racing. Съотборникът на Маркос Хауме Масиа изпревари италианеца и излезе 3-и.

Безечи бе едва 7-и на старта, но започна да си пробива постепенно път напред. За няколко обиколки той стана втори и бе близо до Мартин. 16 обиколки преди финала Хорхе допусна грешка на завой 1 и изостана 4-и. Няколко тура по-късно неговият съотборник Фабио Ди Джанантонио падна на същото място.

Мартин в същото време си върна лидерството и 7 обиколки преди края се откъсна от Безечи. Последният пък бе притискан от Макфий, но задържа позицията. Рамирес остана 4-и, като победи с по-малко от 1 десета Арон Канет.

Пълни резултати от състезанието

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *