Moto2: Лоус и Лекеона за готови за сезон 2018 Moto2: Лоус и Лекеона за готови за сезон 2018

Пилотите на отбора Swiss Innovative Investors.com Сам Лоус и Икер Лекeона с машини KTM са готови за новия сезон. Отборът бе представен с новите цветове и новите мотоциклети KTM за 2018 г. Тези машини завършиха на подиума 12 пъти миналата година и спечелиха три победи в последните три старта за 2017 г.

Лоус, който световен шампион в клас Суперспорт за 2013 г. е редовен претендент за титлата от първия си сезон в междинния клас през 2014 г. С 11 подиума и 8 първи позиции, британецът се връща в Moto2, след като изкара една трудна година във висшия клас. Сега иска да вземе титлата в средната категория. Заедно с него ще бъде 18-годишният Икер Лекеона, който ще стартира за втора година в световния шампионат. Въпреки тежкия сезон и няколкото си контузии,  испанският пилот бързо се приспособи към KTM по време на първите зимни тестове през ноември миналата година.
Отборът ще спори и в европейското първенство по мотоциклетизъм във FIM CEV Repsol с Джеско Рафин, шампион в категорията през 2014 г. Той ще кара в световното първенство Moto3 Junior с Педро Акоста, който спечели испанската титла в Pre-Moto3.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *