Moto2 и Moto3: Куартараро и Бендшнайдер на върха във Валенсия Moto2 и Moto3: Куартараро и Бендшнайдер на върха във Валенсия

Въпреки че за двата дни с най-добро време е пилотът на Red Bull KTM Ajo – Мигел Оливейра, във вторите частни изпитания в Moto2 и Moto3 на пистата Рикордо Тормо във Валенсия, най-много обиколки отново направи Фабио Куартараро (Paginas Amarillas HP40). Той даде и най-добро време в клас Moto2.

Португалският пилот Оливейра е единствения който слезе под бариерата за 1:36 за обиколка. Той постигна 1:35.887, докато Куартараро остана след него втори, на около 2 десети. Новакът от Франция направи повече от 100 обиколки на пистата, а най-добрият му тур бе 1:36.057. Миналата година по време на тестовете той се удари в предпазната ограда. Едгар Понс, другият пилот на Paginas Amarillas HP40, направи малко над половината обиколки от тези на французина.

Марсел Шрьотер (Dynavolt Intact GP) бе на още 2 десети след Кауртараро с 1:36.260. Германецът направи добър брой от обикорлки, за своя отбор Intact,  които са с шаси Suter за 2017 г. Рики Кадрус отново караше вместо контузения световен шампион в Moto3 за 2016 г. Брад Биндер, като  тестваше машината на Red Bull KTM Ajo за Moto2. Пилотът от Южна Африка направи втора операция на ръката си след котузията, която получи по време на тестовете птрез ноември в края на миналата година. Биндер ще се върне на пистата за средващите тестове.   Освен това на пистата местният пилот и новак в Moto2 Хорхе Наваро (Federal Oil Gresini Moto2), излезе във Валенсия, като използва за тренировки Yamaha R6, преди да седне на новата си машина Moto2.

64_bo_bendsneyder_accion_0.big

Холандецът Бо Берншнайдер бе най-бърз във втория ден на пистата „Рикардо Тормо“.  Пилотът Берншнайдер навъртя много обиколки и събра доста информация за Moto3 машината на Red Bull KTM Ajo. Холандецът постигна най-добро време 1:39.756. Николо Антонели от другата страна на гаража, постигна 1:40.280. Двойката от EG0,0 Енеа Бастианини и Арон Канет направиха по повече от 60 тура. Бившият новак Канет бе по-бърз от своя италиански съотборник и постигна 1:39.807, докато Бастианини бе с 1:40.826.

Романо Фенати бе доста кратко на пистата в първия ден, но във втория ден компенсира. Италианецът от Marinelli Rivacold Snipers също направи повече от 50 обиколки, а най-добрата му бе 1:40.106 и се нареди 3-и за деня. Съотборникът му Жул Данило направи повече турове и продължи да се учи на машината за Moto3. Двамата от Del Conca Gresini Racing Moto3 – Хорхе Мартин и Фабио ди Джанантонио също подобриха времената си от първия ден. Мартин бе 4-и, като завъртя повечце от 60 тура. „Дига“ завърши 6-и, като направи повече от 40 обиколки, въпреки че катастрофира.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *