Moto2: Биндер с първи успех в класа след брилянтно каране на Заксенринг Moto2: Биндер с първи успех в класа след брилянтно каране на Заксенринг

Брад Биндер от екипа на Red Bull KTM Ajo записа първата си победа в кариерата си в клас Moto2 след брилянтно състезание на пистата Заксенринг в Германия, в което той стартира едва от 10-а позиция.

Втори и трети останаха шампионът в Moto3 за миналия сезон Жоан Мир от EG 0,0 Marc VDS и Лука Марини. Потеглилият от полпозишън Матиа Пасини от Italtrans Racing не завърши състезанието, а лидерът в шампионата Франческо Баная остана едва 12-и.

Биндер направи отличен старт и в първата обиколка вече беше 6-и. Начело излезе Марини след старт от втора позиция. В същото време Пасини падна в края на втората обиколка, а за да го избегне, Баная мина през чакъла.

Така втори се озова Мир, който напредна от 8-о място на старта, а след 3 обиколки трети вече беше Биндер. В 5-ата обиколка Мир излезе начело, но в 10-ата Биндер се развихри. Ппърво се справи с Марини, а след това с Жоан.

От този момент Брад се откъсна малко напред, а Мир и Марини си смениха на няколко пъти позициите в следващите обиколки. В края Мир спечели битката за второто място, но не можеше да стори нищо срещу южноафриканеца.

Пълни резултати от състезанието

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *