Moto2: Багная с 6-а полпозишън за сезона на Мотеги Moto2: Багная с 6-а полпозишън за сезона на Мотеги

Лидерът в шампионата в Moto2 Франческо Багная (SKY Racing Team VR46) спечели първата позиция на пистата Мотеги за Гран при на Япония. Това бе 6-ата му полпозишън за този сезон, като победи с 0.165 сек. Фабио Куартараро (MB Conveyors – Speed Up), който остана втори, а трети бе Икер Леукона (Swiss Innovative Investors). Така тримата оформиха първа редица. Багная е на полпозишън за първи път като лидер в шампионата.

Италианецът не бе на първо място в нито една от сесиите на средния клас на Мотеги  досега. Той обаче направи бърза обиколка и за първи път от Мизано насам ще стартира от първа редица. Куартараро бе най-бърз във FP3 сутринта преди квалификацията, но не можа да подобри времето на Багная 1:50.759. Все пак французинът остана втори и постигна най-добрия си квалификационен резултат след Гран При на Каталуня. Леукона, който бе на-бърз в петък, остана 3-и, което е най-добрата ме квалификация в кариерата и ще стартира до Куартараро.

Зад тях, на втора редица са Марсел Шрьотер (Dynavolt Intact GP), който даде 4-о време след един силен уикенд. До него е Лоренцо Балдасари (Pons HP40), който даде най-доброто си постижение твърде късно и се нареди 5-и. След катастрофата си във FP1, Алекс Маркес (EG 0,0 Marc VDS) ще се бори за подиума или да повтори победата си от миналата година, като заема 6-о място на старта.

Зад испанеца, първи на трета редица е бъдещият му съотборник Шави Виерге (Dynavolt Intact GP). Това класиране е най-доброто за испанеца след Гран При на Германия. Със 7-о време остана пилотът на домакините Тецута Нагашима (Idemitsu Honda Team Asia), която зае брилянтното 8-о място, след като влиза в топ 10 на всеки старт на Мотеги. Той измести вторият в шампионата Мигел Оливейра (Red Bull KTM Ajo), който остана 9-и. Съотборникът на португалеца Брад Биндер оформи топ 10 след като имаше труден уикенд.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *