Moto Morini представи новият Corsaro 1200 ZZ Moto Morini представи новият Corsaro 1200 ZZ

За много производители идването на 2017 г. изправи предизвикателството за вредни емисии Euro4, като те имат два избора – да продължат живота на съществуващите мотори със съответните промени или да проектират нови. Малката италианска компания Moto Morini избра вторият вариант и резултатът е новия Corsaro 1200 ZZ. Италианците обаче твърдят, че  са запазили „Неродената, яростна и безстрашна душа на мотора.“

По италианската мода, мотоциклетът има 1200-кубиков двигател V-twin, който доставя 137 к.с. и въртящ момент от 125 Нм. Въпреки че двигателят от 1187 куб. см Bialbero Corsa Corta за първи път дебютира през 2005 г., от Moto Morini казаха, че са успели да го преработят за да отговори на стандарта Euro4, без да губи характеристиките си. Голяма част от промените в проектирането на двигателя е това, че той работи с новата изпускателна система на Zard, която не само помага за емисиите и шума, но също така спомага за подобряване на разхода на гориво. Други технологични иновации в задвижващия механизъм са новия приплъзващ съединител и куикшифтъра за смяна на предавките, нов двуканален ABS от Bosch, който може да бъде изключен и др.

От Moto Morini твърдят, че са успели да запазят Corsaro ZZ италиански, въпреки произведената в Германия система Bosch 9MP ABS. Двигателят се прави в Триволцио, южно от Милано, а напълно регулируемото предно стъкло е произведено в Болоня от фирмата Mupo. Така е и с регулируемото предно окачване и амортисьорите, както и опцията за покритие Diamond Like Carbon (DLC) върху коловете. Италофилията продължава с радиалните моноблок апарати Brembo и гумите Pirelli Diablo Rosso III. Таблото TFT е в пет пълни цвята на италианската фирма AIM.

Всеки нов мотоциклет Morini е уникален и и всички поръчки се правят на ръка във фабриката. Всеки мотоциклет се изработва по спецификациите, които предпочита клиента.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *