Moto Expo 2017: Kawasaki и нашествието на нинджите Moto Expo 2017: Kawasaki и нашествието на нинджите

Истинско нашествие на нинджи и други творения на японските производители ни очакват на щанда да Kawasaki по време на изложението Moto Expo 2017 в Sofia Ring Mall. „Зелените“ ще покажат уникални и нови модели от най-различни категории от 24 март до 2 април. Moto Expo 2017 е под егидата на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

На щанда ще има истински състезателен мотоциклет. Става дума за Ninja ZX-10R, който е роден и развит от партньорството на Kawasaki Racing Team със завода на Kawasaki  в Япония. Машината е изпробвана и одобрена от световните шампиони Джонатан Рей и Том Сайкс, които са заводски пилоти на Kawasaki в световните серии супербайк. Ninja ZX-10R е почти като техните състезателни машини.

bg_17MY_Z650_Shot1

Още една, но по-малка нинджа ще видим на изложението. Това е Ninja 650. С новата си конструкция на рамата, с двуцилиндров двигател с водно охлаждане, по-ниска височина на седалката и типичните белези на този тип мотори, Ninja 650 е стилен и практичен отговор на
нуждите на все по-голям брой клиенти в Европа. Моторът е подходящ както за нови ездачи, така и за тези, които преминават от по-малък към по-голям по обем на двигателя мотоциклети. Машината е спортна, но върши работа и в делнични дни в града.

И тъй като говорим за този обем на двигателите, то не можем да подминем Z650, който се връща отново в средния клас на нейкид машините. Новият мотор е лек, пъргав, лесен за управление, привличащ погледите със своя зашеметяващ външен вид, благодарение на влиянието на дизайна Kawasaki Sugomi. Той има отлична производителност, мощност, впечатляващ въртящ момент на двуцилиндровия двигател с водно охлаждане.

bg_17MY_Z1000 R edition_ANGLE21jpg

От Sugomi е повлиян и Z1000 R Edition. Машината Z1000 R напълно отговаря на стандарта Euro4, има страхотна нова цветова схема със зелени акценти, спирачни апарати Brembo M50 и заден амортисьор Öhlins. Z1000 R Edition ще зарадва почитателите на класа на голите стрийтфайтери, които изискват все още суров стил на езда.

Името икона Z900 е възродено, като при новия супернейкид е постигнат невероятен баланс между сила и управляемост. Тръбната рама е приютила отзивчивия 4-цилиндров двигател, докато ездачи със стил и опит изпитват уникални изживявания с Kawasaki Z900.

Друг мотор, въплътил силата е новият Z1000SX, който се отличава със съблазнителен стил, с най-новите електронни помощници на ездача, с развитите си тeхнологии  и практични функции. Z1000SX е машината, способна да задоволи не само желанието за удоволствие от пътуването и за комфорт, но и за спорт.

bg_17MY_Vulcan_5_32A3838

Друга интересна машина е Vulcan S Café който отразява огромния интерес към персонализирането на машината. Моторът е забележителен със стила си и с паралелния двуцилиндров мотор. От същото семейство е и специалното издание на круизъра Vulcan S.

Офроуд машините за крос и ендуро също ще присъстват, като сред тях е и новият KX450F, който има огромен потенциал със своя мощен двигател. Такава е и философията на KX – повече мощност, повече контрол и повече подиуми. Моторът е ергономичен, ултра леко шаси и подобрени окачване и двигател.

Стефан Илиев

  • Jorkata

    21.03.2017 #1 Author

    Хубава статия, но с много граматични грешки!

    Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *