Moto Expo 2017: BMW ще покаже сериозни модели в София Moto Expo 2017: BMW ще покаже сериозни модели в София

Миналата година една от водещите марки в света – BMW пропусна участието  в Moto Expo, но тази година влиза с пълна газ и с цял арсенал от мощни и високотехнологични модели. Така че BMW, които са с най-много продажби у нас на машини над 1000 кубика, ще покажат сериозни модели на Moto Expo 2017 в Sofia Ring Mall от 24 март до 2 април. Тази година изложението отново е под егидата на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

BMW ще покаже сериозни модели като атрактивния роудстър S1000 R, базиран на суперспортиста S1000 RR. На щанда на баварците ще видим и иконата на пътническото ендуро, новият GS 1200 R, а също и новият R 1200 RT. Ще бъдат изложени още R 1200 S, спортният турер R1200 RS и R1000XR, който е с универсално предназначение. Естествено ще бъдат показани R NineT и R NineT Scrambler, а нищо чудно вносителите да изненадат с представянето на новите версии Pure, Urban и Racer.

Премиера ще има новият R1200GS с ново ексклузивно оборудване. Уникалната концепция и мощния двигател с висок въртящ момент, е спечелила сърцата на огромно количество мотоциклетисти по света. Не случайно този модел е бестселър в гамата на BMW Motorrad и доминира в класа си. С новата версия марката разширява GS портфолиото, като избират между двата пакета – Rallye или Exclusive. На щанда със сигурност ще бъде изложена версията Exclusive. Най-популярният ендуро байк в света  R 1200 GS се задвижва от боксерен двигател с въздушно/водно охлаждане, с мощност от 125 к.с. при 7750 об/мин и 125 Нм при 6500 об/мин. Новият R 1200 GS разполага с нов катализатор и карта за управление на двигателя, с които отговаря на еко нормата EU4. За 2017 г. моделът вече е ревизиран по отношение на карданния вал и съединителя, като е добавен и допълнителен демпфер.

s1000R

Друга премиера е на атрактивния роудстър S1000R с 5 к.с по-висока мощност. Той е  базиран на суперспортиста S1000 RR. Четирицилиндровият редови двигател с работен обем 999 куб. см е модифициран  за използването му в S 1000 R. За идеални характеристики както във всекидневието, така и при спортно шофиране по междуградските пътища разгръщането на мощността и въртящия момент при ниски и средни обороти е повишено значително. Максималните обороти са понижени с около 2000. Двигателят развива 118 кВт (160 к.с.) при 11 000 об/мин и максимален въртящ момент от 112 Нм при 9 250 об/мин. До 7500 об/мин двигателят развива по-висок с 10 Нм въртящ момент и по този начин предлага мощна тяга още при ниски обороти за движение по осеяни със завои междуградски пътища.

bmw-r1200rt

Новият пътнически круизър R1200 RT предлага повишен комфорт и вече е достигнал следващото ниво от своето еволюционно развитие. BMW R 1200 RT дава възможност да се наслаждавате на пейзажа с комфортна, отпускаща езда по време на всяко пътешествие. RT се задвижва от доказалия се с годините двуцилиндров боксер, мощност 125 к.с. и още по-висок въртящ момент. Благодарение на активното електронно управляемо окачване ASC, мотоциклетът е все така лесен и приятен за управление и предлага сигурна и стабилна езда по всякакви пътища.

На щанда ще можем а видим още добри машини като Динамика в съчетание с пригодност за туринг на най-високо ниво – това е R 1200 RS. С мощен двигател и стабилно окачване спортният туринг мотоциклет предлага много повече от огромно удоволствие на две гуми. Благодарение на спортната позиция на седалката и перфектната защита от насрещния вятър и метеорологичните условия мотоциклетът предлага изцяло ново усещане при управление, когато се движите бързо по пътищата в спортен стил. Изобщо баварците ще се отчетат както подобава а изложението с най-новите си и атрактивни машини.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *