Monster Energy Honda окупира първите места в рали Мержуга Monster Energy Honda окупира първите места в рали Мержуга

Аржентинският пилот на Monster Energy Honda Team Кевин Бенавидес за втори път спечели етап в рали Мержуга в Мароко. Преди това той бе най-бърз в пролога на състезанието, а сега триумфира във втория пустинен етап. Така той се придвижи на второ място в общото класиране, което се оглавява от съотборника му Хуан Бареда.

Мотоциклетите Honda CRF450 RALLY доминират в ралито безусловно. Бенавидес взе трета поредна етапна победа за отбора на Monster Energy Honda, след като взе пролога и втория маратонски етап, а Бареда бе най-бърз в първия.

Аржентинецът бе най-бърз в етапа с дължина 175,30 км от север на юг към  хотел Тимбокту. В етапа навигационните умения играят решаваща роля. Втори в етапа, на 2:16 мин. бе заводският пилота на Husqvarna Пабло Кинтанила. Трети финишира Тоби Прайс с КТМ на 3:41. Четвъртата позиция остана за друг аржентинец от екипа на Yamaha – Франко Каими на 7:42. Вторият най-добър пилот на заводския екип на Honda бе Хосе Игнасио Корнехо, който завърши 5-и на 8:10 мин. Хуан Бареда, който спечели предишния етап остана лидер в класирането, имаше трудности по време на етапа, но не загуби много време, и зае 6-о място. Той бе на 8:17 мин. след съотборника си Бенавидес. След Бареда финишира съотборника му Рики Брабек, който преди старта имаше стомашни проблеми и въпреки дискомфорта, се представи добре. Португалецът Пауло Гонсалвеш бе доста по-назад от съотборниците си – 13-и.

Днешният етап е с дължина 239,21 км., като има и 63 км за връзка. След първата част от маратонския пробег, пилотите ще прекарат нощта в пустинята сред дюните, без да имат право за техническа помощ от механиците.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *