Мео с първа етапна победа на Дакар, Бенавидес остава начело Мео с първа етапна победа на Дакар, Бенавидес остава начело

Антоан Мео с КТМ записа първа етапна победа за тазгодишния Дакар в 6-ия етап от Арекипа до Ла Пас с дължина 313 км и взе първа етапна победа за 2018 г., Той изпревари с 30 сек Кевин Беневидес с Хонда. Същото изоставане записа и 3-ият Тоби Прайс с КТМ, като и в този етап разликите бяха изключително малки.

В общото класиране Беневидес остава начело, но авансът му е едва 1:57 мин пред Адриан Ван Беверен с Ямаха, който завърши етапа 8-и. Трети на 3:50 мин от лидера е Матиас Валкнер с Ямаха, следван от Хоан Бареда Борт с Хонда и Прайс, като всичките те са събрани в по-малко от 10 мин.

price

При автомобилите Карлос Сайнц-старши спечели 6-ия етап и намали малко аванса на своя съотборник в Пежо Стефан Петерханзел. Испанецът взе първа етапна победа за тазгодишното състезание, като изпревари Петерханзел с малко над 4 мин.

На още минута зад Стефан се нареди друг от претендентите за победата Насър Ал-Атия с Тойота. 4-и се класира друг пилот на японския тим – Жиниел де Вилиерс, следван от Сирил Депре с 3-ото останало в състезанието Пежо, след като Себастиен Льоб с 4-ия автомобил отпадна във вчерашния етап.

sainz

В генералното класиране авансът на Петерханзел пред Сайнц остава сериозен – 27:10 мин преди утрешния почивен ден. Третият Бернхард тен Бринке с Тойота, завършил етапа 7-и, като изостава от Петерханзел на 1 час и 20 мин. Ал-Атия е 4-и на 1 час и 24 мин.

При машините ATV първа победа за тазгодишния Дакар взе Гонзалес Фероли с Ямаха, следван от 2 мин от Пабло Копети, Лидерът в генералното класиране Игнасио Касале завърши 3-и и увеличи преднината си на повече от 40 мин пред Алексис Ернандес с Ямаха. Копети е 3-и, но на близо час от лидера.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *