Маркес очаквал по-добро представяне от Ducati в Германия Маркес очаквал по-добро представяне от Ducati в Германия

Шампионът Марк Маркес от екипа на Repsol Honda заяви, че е очаквал повече от тима на Ducati в Гран при на Германия на пистата Заксенринг.

След старта поведе именно пилот на италианския тим – Хорхе Лоренсо, но той постепенно изостана и завърши едва 6-и, пред съотборника си в заводския тим на Ducati Андреа Довициозо.

“Може би 2-те момчета на Ducati липсваха, което разбира се за мен бяха добри новини, каза Маркес. – След тренировките очаквах двата мотора на Ducati да са по-напред. Видях, че Лоренсо натискаше доста в началото, а после изведнъж започна да забавя доста.

Тогава си казах, че сега е моментът да го изпреваря. Довициозо от своя страна беше много бърз в загряващата сесия, в тренировките, а в състезанието изглежда, че му липсваше доста скорост.”

Самият Лоренсо пък обясни спада на темпото си с грешки в настройките на машината си.

“Жалко е, защото се чувствах много силен, когато имах сцепление в задната част, но за нещастие цял уикенд се опитвахме да подобрим това отпред и изгубихме фокуса си върху задното, каза Хорхе.

– Втората част се превърна в кошмар. Губех по секунда на обиколка. Всеки започна да ме изпреварва и загубих много позиции. Направихме грешка в настройките. За следващите състезания ще знаем да не я повтаряме.”

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *