Маркес и Педроса тестваха новото шаси на Repsol Honda в Чехия Маркес и Педроса тестваха новото шаси на Repsol Honda в Чехия

Марк Маркес и Дани Педроса тестваха ново шаси на Repsol Honda по време на частен тест на чешката писта Бърно тази седмица. Новата рамка има за цел да намали дълготрайните проблеми на конструктора с ускорението, които се отразиха до известна степен и върху резултатите от първата половина на сезона.

Настоящият световен шампион Маркес бе принуден на поема значително повече рискове в сравнение с предишния сезон, вследствие на което претърпя общо 12 катастрофи в състезания, квалификации и официални тренировки през 2017 г.

Миналия месец на теста в Барселона Yamaha също представи ново шаси, именно с което Валентино Роси достигна и до първата си победа от година насам в Холандия. След неговия успех Маркес изрази леко разочарование към отбора си и сподели, че не вярва той да представи съществени подобрения в мотоциклета до края на годината.

„Не очаквам особени промени от Honda до края на сезона. Надявам се да се справя с тази ситуация по възможно най-добрия начин и нека да видим дали следващия сезон ще е по-успешен за нас. Ние взехме участие в теста в Барселона, но не пробвахме нищо ново, защото нямаме нищо ново“, каза тогава Маркес.

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *