Маркес и Педроса тестваха новото шаси на Repsol Honda в Чехия Маркес и Педроса тестваха новото шаси на Repsol Honda в Чехия

Марк Маркес и Дани Педроса тестваха ново шаси на Repsol Honda по време на частен тест на чешката писта Бърно тази седмица. Новата рамка има за цел да намали дълготрайните проблеми на конструктора с ускорението, които се отразиха до известна степен и върху резултатите от първата половина на сезона.

Настоящият световен шампион Маркес бе принуден на поема значително повече рискове в сравнение с предишния сезон, вследствие на което претърпя общо 12 катастрофи в състезания, квалификации и официални тренировки през 2017 г.

Миналия месец на теста в Барселона Yamaha също представи ново шаси, именно с което Валентино Роси достигна и до първата си победа от година насам в Холандия. След неговия успех Маркес изрази леко разочарование към отбора си и сподели, че не вярва той да представи съществени подобрения в мотоциклета до края на годината.

“Не очаквам особени промени от Honda до края на сезона. Надявам се да се справя с тази ситуация по възможно най-добрия начин и нека да видим дали следващия сезон ще е по-успешен за нас. Ние взехме участие в теста в Барселона, но не пробвахме нищо ново, защото нямаме нищо ново”, каза тогава Маркес.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *