Майкъл Иванов с нови 50 точки от мотокроса в Левски Майкъл Иванов с нови 50 точки от мотокроса в Левски

Третият кръг от националния шампионат по мотокрос за Гран При на град Левски, беше на мотополигон „Козар Белене”. Близо 5000 човека станаха свидетели на оспорвани надпревари във всички класове. 93 пилоти от 35 клуба от България и Румъния.

В клас МХ 65 крайната победа заслужи Живко Иванов (Панчо Рейсинг) с КТМ. Той беше  втори в първия манш, а втория го спечели убедително. Иванов си тръгна от Левски с 47 т., колкото и втория в подреждането Енис Байрямов (Дамасцена  Алба) с КТМ от “Дамасцена  Алба” . Трети се нареди Венсислав Тошев (ДжейАрСи Моторспорт) също с КТМ, който взе 36 т.

При  МХ85 Христиан Георгиев с КТМ от НСА Моторспорт триумфира и
в двата манша и спечели 50 точки, а след него в крайното класиране финишираха Радостин Михайлов (Несебър Мото)  със Suzuki – 44 т., и Виктор Бориславов (Мотоспорт Варна) с КТМ – 40 т.

Майкъл Иванов (НСА Моторспорт) с КТМ спечели убедително победата в МХ2 и записа нови 50 точки в актива си за генералното класиране. След него и в двата манша останаха Хакан Халми (МСК Севлиево) с КТМ – 44 т. и румънецът Кристиан Томпа с Yamaha – 40 т. В клас МХ1 Тони Цветков (Панчо рейсинг) с Yamaha победи в първия манш Адриан Радуца (Румъния) с Yamaha, но във втория румънецът кара много силно до финала и триумфира като краен победител за кръга с 47 т. Цветков със същия актив остана втори, а трети Ивелин Манев (Моторейсинг Варна) с КТМ – 40 т.

В клас МХ категорична победа и в двата манша записа Мартин Тодоров с Yamaha от Еър Макс Рейсинг. Втори е Григор Царев  с КТМ от ДжейАрСи Моторспорт с 44 т., а трети – Кадир Масар (Велман Моторспорт)  със Suzuki с 40 т.

За пилотите от националния шампионат се очертава дълга лятна пауза, като следващия кръг от календара ще бъде на 8-9 септември в Севлиево.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *