Louis направи кафе рейсър къстъм Indian Engina Louis направи кафе рейсър къстъм Indian Engina

Една от най-известните фирми за мотоекипировка и аксесоари на европейския пазар Detlev Louis Motorrad-Vertriebsgesellschaft, празнува 80-годишнина. За да отбележи събитието бе построен къстъм на базата на класическия круизър Indian Chief Vintage. След преработката той стана кафе рейсър, наречен Engina.

Всъщност Indian Engina бе готов още през септември миналата година и събра сума ти награди от участие в различни конкурси. В Абу Даби бе класиран 2-и на Custom Show Emirates, в категорията V2 customs, в Германия стана първи на къстъм шоуто в Дортмунд, после спечели мото шоуто Berliner Motorrad Tage в Берлин. На изложението  Motorbike Expo във Верона спечели наградата Ferro Dell Anno във висшата категория, а в Цюрих Indian Engina стана първи в Swiss Custom Show.

5acf5e856a6dd

Голяма роля за победите има двигателят Indian Thunder Stroke 111. Това е  V-Twin с въздушно охлаждане и е основна част от мотоциклета. Неслучайно той се казва Engina – от engine (двигател). За да се преработи и да се използва зелият потенциал на 1,8-литровия V-Twin е поканен специалистът Улф Пенер, който от 20 години се занимава с тунинг на двигатели и е известно име в Европа. Улф се е занимал сериозно със задачата и в Thunder Stroke 111 е сменил разпределителните валове, модернизирал е цилиндровите глави, осигурен е максимален обем на върздуха, пренастроил е картите на запалването, поставил е нов ауспух Shark 2 в 1. Така мощностните характеристики са се увеличили със 70% и сега Indian Engina има 125 к.с. и въртящ момент от 275 Нм.

Двигателят е разположен в нова лека тръбна рама, а лекото управление се осъществява с висококачествено окачване – обърната вилка и заден моно амортисьор Wilbers. Задвижването е променено с верига. Спирачната система е радиална, естествено Brembo.

За целия дизайн на Indian Engina е отговарял Михаел Науман. Той е преработил предния обтекател, оптиката, резервоара за горивото. За събирането на тези детайли от екипа на Louis са се заеле Детлеф Стюдеман  и Мартин Струкман.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *