Лоренсо обясни защо не е пуснал Довициозо Лоренсо обясни защо не е пуснал Довициозо

Хорхе Лоренсо обясни след края на състезанието във Валенсия защо не пусна пред себе си съотборника си в Ducati Андреа Довициозо, въпреки че той имаше все още шансове за титла. Испанецът смята, че всъщност по този начин се е опитвал да помогне на Андреа.

Дови се нуждаеше от победа на всяка цена и след като стартира девети за няколко обиколки стигна до петата позиция зад Лоренсо. В поредица от обиколки Андреа бе по-бърз, но нямаше възможност да изпревари Хорхе. Общо четири пъти тимът съобщи на Лоренсо, че е време да отстъпи мястото, като дори му показа знак “-1” на питборда.

Той обаче не се подчини и шест обиколки преди карирания флаг изпусна предницата на мотора си и катастрофира. Още в същата обиколка обаче Довициозо също излезе извън пистата и в крайна сметка не успя да финишира, с което загуби и титлата.

“Дори виждайки съобщенията, бях сигурен, че най-добре за мен, Ducati и Дови е да натискам докрай, каза Хорхе. – Смятам, че му помогнах да подобри скоростта си с около 2 десети и да бъде възможно най-близо до първата група. Намерението ми беше да стигнем до Зарко и Маркес.

Ако имах ме възможност за победа, със сигурност щях да го пусна пред себе си, но случаят не беше такъв. Може би на някои завои Андреа бе близо и аз намалявах малко скоростта, но като цяло исках да му помогна да ускори. Знаех, че скоростта му целия уикенд не е добра и не смятам, че сгреших.“

Той също разкри, че за разлика от състезанието в Малайзия, преди Валенсия в тима не е обсъждана тактика в подобен случай. Попитан дали се страхува, че решението му може да е прието по грешния начин от феновете, Хорхе отговори: “Не. Аз съм човек, на когото не му пука какво мислят хората за него, защото аз правя това, което смятам за правилно. За екипа в бокса е трудно да разберат какво чувстваме ние. А какво остава за зрителите.“

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *