Лоренсо обясни причината за катастрофата си на Мизано Лоренсо обясни причината за катастрофата си на Мизано

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо разкри причината за катастрофата си в Гран при на Сан Марино. Испанецът водеше, но след това падна и не завърши, което му се случва често този сезон. Лоренсо обясни, че е изгубил концентрация при пилотирането.

Испанецът стартира едва пети, но за половин обиколка напредна с четири позиции и се озова на лидерското място. Както неведнъж от началото на сезона обаче, той отново не успя да запази актива си и си тръгна от 13-ия кръг от MotoGP с нула точки.

По време на инцидента си, Лоренсо вече имаше преднина от над три секунди спрямо намиращия се на втора позиция Данило Петручи. Лоренсо призна, че е вложил прекалено много енергия върху електрониката ,вместо върху самото каране и една по-бърза смяна на посоката от обикновено е биладостатъчна да извади от ритъм мотоциклета му.

„Системата на Ducati е по-сложна от тази на Yamaha. Аз все още не съм напълно адаптиран към нея и мисля прекалено много за възможностите. Това означава, че изгубих концентрация, докато карах, а не означава, че не мога да карам, обясни Хорхе.

– Този път направих малко по-бърза смяна на посоката, без да използвам задната спирачка, което бе достатъчно, за да катастрофирам. Не очаквах да се стигне дотам, но при дъжд всичко се случва. Много е жалко, защото имахме първа реална възможност да спечелим с новия ми тим.“

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *