Липса на скорост, а не грешката ми, бе проблемът в Австралия, призна Довициозо Липса на скорост, а не грешката ми, бе проблемът в Австралия, призна Довициозо

Основният опонент на Марк Маркес за световната титла този сезон в MotoGP Андреа Довициозо описа изминалата Гран При на Австралия като огромно разочарование. Той е на мнение, че неуспехът му се дължи не просто на грешка, а на липса на скорост в мотоциклета на Ducati. Дови финишира на 13-а позиция на Филип Айлънд, след като стартира 11-и, а още в първата обиколка изгуби девет места.

Италианецът успя да се върне до стартовата си позиция, но в заключителната фаза нямаше скоростта да спре Дани Педроса и Скот Рединг, които го изпревариха на старт-финалната права. Дови пристигна в Австралия с изоставане от 11 точки спрямо лидера Маркес, а си тръгна с 33 точки при оставащи 2 състезания до края на сезона.

“Със сигурност бе много лош резултат, особено за шампионата. Със сигурност грешката ми в началото усложни ситуацията, но реалността бе малко по-различна. Всъщност ние изобщо не бяхме бързи. Характеристиката на тази писта позволява лесно завиване и ние установихме това още в тренировките.

Гумите обаче ги нямаше осем обиколки преди финала. Този сезон бяхме на ниво на места, на които преди не сме били, но на тази писта се случи обратното. Знаем, че борбата за титла ще бъде много трудна в идните две състезания, но за щастие точно в този спорт е възможна”, коментира Довициозо.

Попитан къде можеше да финишира без допуснатата грешка в първата обиколка, Дови отговори: “Трудно е да се каже, но поне пред пилотите на КТМ (девето и десето място). Не по-напред от осмата позиция”.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *