Концепция на BMW R1600C от Wunderlich Концепция на BMW R1600C от Wunderlich

Ателието Wunderlich, което работи с BMW Motorrrad представи концептуален мотоциклет BMW R1600C, който дори е готов за производство. Повече от 10 години минаха, откакто BMW Motorrad спря от производство своя пауър-круизър R 1200 C. Тези машини обаче взеха да стават все по-популярни, особено ако съдим по успехите на Ducati XDiavel.

Сега от Wunderlich решиха да подготвят своя концепт, който може и да започне да се произвежда от BMW. Автор на проекта е известният дизайнер на Wunderlich Никола Петит. Той представи виждането си как трябва да изглежда този модел. Дизайнерът е черпил вдъхновение от стария си проект Speed Cruiser. Само че сега и внесъл сериозни пропорционални изменения и е създал своя концептуален шедьовър, наречен R 1600 C Vision. Това е истински пауър круизър, който изглужда елегантно и мускулесто едновременно.

Както може да се предположи от името, силовият агрегат на мотоциклета и 1600-куиков от типа Flat Twin. Той напълно пасва както за дълги спокойни пътувания, така и за динамична езда. Предната част се оприличава с R 1200 C, а доминиращият елемент е кръглият фар в стил ретро. Резервоарът е изтеглен красиво назад и образува едно цяло с модерната седалка. Задната част пък е вдъхновена от модела R nineT, по-точно задната подрама.

R 1600 C Vision има сменяема седалка за пътника, която може да се вдигне и да стане облегалка за ездача. Точно такава бе седалката и на оригиналния R 1200 C. В традициите на BMW, задвижването става с кардан, а спирачките са три големи диска с апарати Brembo. Двойният ауспух е монтиран на една страна и следва линиите на корпуса на мотоциклета В общия изглед отлично се вписват джантите с много спици.

Мотоциклетът изглежда максимално автентичен и нищо чудно от BMW Motorrad да пуснат подобен на този сериен модел.

 

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *