Китайски къстъм на базата на BMW R NineT Китайски къстъм на базата на BMW R NineT

Китайското къстъм ателие Mandrill Garage в Пекин създадоха впечатляваща версия на BMW R NineT. Името на мотоциклета и Dark Fighter. Работата е на шеф дизайнера на

Mandrill Garage Лу Хао и трима негови колеги. Те са и създателите на ателието, като целта е да обединят своя талант и любов към къстъмите.

Идея за Dark Fighter е да се направи машина в “анти-ретро”. Махнат е фара, и вместо него е използвана нещо като маска, подобна на лицевата част на средновековен рицар. Така основната светлина на машината става доста необикновена, като според създателите прилича на возило от фантастичен филм.

Лу Хао според своите дизайнерски идеи е искал да направи стритфайтер. По желание на поръчителя на мотора, те са започнали преработката на чисто нов мотоциклет

BMW, взет директно от дилъра. Махнали са седалката, тъй като Хао по принчцип не харесва седалките на BMW. Махнали са и окачването на задната подрама и калника, като са поставили направени по техен дизайн, които са по-малки. Това изцяло е променило вида на байка, който е станал видимо по-къс.

Ного други детайли са променени с по-леки, от карбон. Така се е получил Dark Fighter, който е стил Neo-Racer. Може да е направен в Китай, но веднага предизвика сериозен интерес и дори завист в европейските къстъмари. Те оцениха творението като интересно, качествено и конкурентно.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *