Киану Рийвс и Нико Терол тестват на пистата във Валенсия Киану Рийвс и Нико Терол тестват на пистата във Валенсия

Сайтът motor1.com съобщава, че холивудската суперзвезда Киану Рийвс е бил на пистата във Валенсия, заедно с пилота Нико Терол. Актьорът, който се занимава и дори е луд по мотоциклетите, излезе на пистата и кара цял ден, под зоркия поглед на световния шампион в клас 125 куб. см за 2011 г.

Рийвс караше мотоциклетът Vyrus 987 C3 V4 на пистата. Това е един от най-мощните мотоциклети на пазара. Базата на Vyrus се намира в Кориано, а моторът използва двигател на Ducati и е специално разработен от Масимо Тамбурини, който е направил и Bimota Tesi.

Киану Рийвс е съосновател и съдружник на компанията Arch Motorcycle, заедно със своя личен приятел Гард Холингер. Компанията е създадена през 2007 г. и създава и развива мотоциклети от висок клас. Тогава Рийвс помолил Холингер, който е известен дизайнер, да персонализира мотоциклета му. Актьорът бил толкова впечатлен от крайния продукт, че убедил Холингер да започне да строи и продава своята версия на мотора, наречен KRGT-1, богати клиенти, които могат да си позволят скъпи машини.  Сега марката произвежда три нови байка, като един от тях е актуализиран KRGT-1 оригинален, с подобрено окачване и двигател, отговарящ на Euro4, които да се продават в Европа и САЩ на цена, започваща от 78 000 долара.
Друг мотоциклет е Arch 1s – по-спортен и агресивен, а най-новият модел е изключителният Arch Method 143, от който ще бъдат произведени само 23 броя. Мотоциклет с V-образен двуцилиндров двигател, чиито обем е 2341 куб. см, произведен от S&S, с двойна титаниева изпускателна система, окачване Öhlins, карбонови колела BST и спирачни апарати ISR с 6 бутала.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *