Извънземен мотоциклет ИЖ Извънземен мотоциклет ИЖПоне така сме свикнали да виждаме изделията от Русия, включително и мотоциклетите. Една концепция на супер съвременен байк с марката ИЖ обаче е на път да разбие представите на дизайна в „танков стил” на руските машини. Мотоциклетът ИЖ-1 2012 е направен от работещият в Япония дизайнер от руски произход Игор Чак.
Този концепт има отлична аеродинамика, радарна система, няколко видеокамери, тракшън контрол, AВS и още куп електронни системи. Конструкцията на вилката е направена така, че при случай на удар, ездачът да не прелети през кормилото.Двигателят е V-505 с мощност 140 к.с., но заедно с него е монтиран и електромотор, задвижван от литиево-йонна батерия, което го прави и екологично чист.
Мотоциклетът може да издържи почти два пъти по-голямо тегло от обикновените мотоциклети. На него е монтирана уникална обезопасителна възглавница, която може да съхрани вертикалното положение на машината и повишава максимално нейната устойчивост при всяка критична ситуация.
Сред другите особености е и възможността да се включи радар, заедно с вградена видеокамера, която автоматично намалява скоростта, ако например колата отпред спре рязко. Компютърът, прикрепен към 3D дисплея предупреждава за нуждата от техническо обслужване на мотоциклета. ИЖ-1 2012 предлага възможност за GPS-навигация и за връзка с основни операционни системи като iPhone, Blackberry, Windows, Symbian, Android и др. Не е ясно обаче дали през 2012 г. ще започне серийното производство на машината.


Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *