Honda показва Cooperative Mobility Ecosystem на изложението CES 2017 Honda показва Cooperative Mobility Ecosystem на изложението CES 2017

Honda представи своята концепция Cooperative Mobility Ecosystem (Кооперативна мобилна екосистема) на изложението CES 2017 в Лас Вегас, свързана със захранването на изкуствения интелект, роботиката и с трансформиране на данни за мобилността на бъдещето, като подобри качеството на живот на клиентите. С участието на редица прототипи и концепции, както и с технологични демонстрации по време на CES, концепцията на Honda предвижда бъдеще, в което превозните средства ще комуникират едно с друго и с инфраструктурата, за да се намалят задръстванията и да няма смъртни случаи по пътищата. Същевременно се увеличава производителността на участниците в пътното движение и предоставяне на нови по-развлекателни преживявания с превозните средства. Те ще придобият нова стойност и предоставяне на услуги, които да се използват от собствениците им.

Глобалната мобилност на компанията е показана и с Honda Moto Riding Assist. Това е концептуален мотоциклет, който прилага технологията на Honda в роботиката да се поддържа баланс. Освен това посетителите могат да изпитат тази технология на Honda лично, като направят „тестово каране“ на UNI-CUB – самобалнсиращо лично устройство за мобилност.

Honda NeuV

В подкрепа на своята Cooperative Mobility Ecosystem, Honda представи Honda NeuV – електрически автоматизиран концептуален автомобил, оборудван с изкуствен интелект (AI) „емоционален двигател“ и автоматизиран личен асистент, за създаване на нови възможности за взаимодействие между хората и клиентите.

Honda обяви също технологичното сътрудничество с Visa, DreamWorks Animation и старта на иновативни предприятия чрез Honda Developer Studio и иновационните програми Honda Xcelerator, основаващи се на лабораторията на Honda в Силиконовата долина (Silicon Valley Lab).

Honda стартира и своята концепция Safe Swarm, която използва био-мимикрия, като имитира поведението на риба и така да се създаде по-безопасно, по-ефективно и приятно усещане при шофиране. Демонстрацията на Honda Safe Swarm потапя посетителите в един свят, в който превозните средства, които са на пътя комуникират един с друг с помощта на специален комуникатор на близко разстояние (DSRC), за подпомагане на водача при договаряне на сложни ситуации на пътя. Понятието Safe Swarm позволява на превозните средства да работят в сътрудничество, което е по-ефективно, с ниско напрежение и при безконфликтна мобилност.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *