Honda мислят за по-малък брат на Africa Twin Honda мислят за по-малък брат на Africa Twin

Honda Africa Twin е добре балансиран приключенски мотор, който е идеален за дълги пътувания, а новият модел Adventure Sport е още по-добър. Той обаче си има и своите недостатъци – голям, тежък, силен, твърде мощен за състезатели с категория A2 и скъп. Всичко това е в ущърб на по-младите ездачи и Honda знаят това. Затова мислят за нещо ново.

За нов мотоциклет на пътя за хора с А2, от Honda предоставят сериозен избор CRF250L, CRF250L Rally, CB500X, NC750X и NC800X, но никоя от теми машини не е истинска алтернатива на Africa Twin. Honda са забелязали тази празнина и възнамеряват да я запълнят. Кенджи Морита – шеф на големия проект за Africa Twin коментира: „Когато говорим за чист Адвенчър, ние нямаме толкова широка линия. Да, наистина мислим за по-малък модол, с който да привлечем по-младите хора. Ще разработим този мотоциклет, но засега не работим по този проект.“

Интересно, какво може да предложи Honda? Очевидният избор на двигател за Honda ще бъде двуцилиндровият паралелен мотор с обем от 750 куб. см от NC750X и X-ADV, тъй като той е съществуващ модел с правилния вид мощност и е с модерната скоростната кутия на  Honda – DCT. Малко вероятно е Honda да увеличи обема, но може да бъде създаден нов паралелен двуцилиндров мотор 650 кубика, като на първия XRV650 Africa Twin.

Новият 750-кубиков байк ще постави Honda в средата на средната категория адвенчъри, сред които вече са се настанили BMW F850GS и Tiger 800, където скоро ще се включат Yamaha Ténéré 700 и KTM 790 Adventure. Със сигурност по-малкият Africa Twin ще бъде по-мощен от останалите четири, като ще се кара по-лесно и ще бъде по-удобен за кората като спортен мотор. Това със сигурност ще помогне на Honda да измести от пътя в тази категорията новия KTM 790 Adventure, с който шефът на австрийската компания се цели в нишата на Africa Twin.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *