Honda Gold Wing с ново окачване за 2018 г. Honda Gold Wing с ново окачване за 2018 г.

Най-големият мотоциклет на Honda – круизърът Gold Wing във версията си за 2018 г., ще има ново окачване. Моторът, който си е създал славата на еталон за комфорт на две колела, ще вози още по-комфортно. Въпреки че моделът е разработен отдавна, в него са правят непрекъснато подобрения.
В мотоциклета вече има почти всички съвременни системи, които дори се смятат за задължителни от Honda. Става дума за работещ в завоите ABS, няколко режима на каране, тракшън контрол и мощна инфо-развлекателна система. Това естествено е стандартно оборудване, включително и за Gold Wing 2018. Ще има и списък с опции на мотоциклета, включително и трансмисия с двойно сцепление, каквато има и при новия Africa Twin. Но най-сериозна е промяната на предното окачване.
Мотоциклетът за 2018 г. ще бъде със специфично предно окачване, което прилича на Duolever на BMW. Според патентните изображения, системата за свързване е с две напречни рамена, монтирани върху алуминиева греда и свързани с помощта на лагери. В системата може да се открие и един амортисьор, монтирани някъде под кормилото. Така чрез усилието на амортисьора се регулира за сметка на полуактивната конструкция. Параметрите на работа на окачването могат да се променят в зависимост от пътните условия и начина на движение.
Мотоциклетът ще бъде и с нова роботизирана Скоростна кутия DCT и удобната за дълг път с висока скорост 7-а предавка. Ще има и асистент за движение на заден ход, за да може машината по-удобно маневрира на тесни пространства или за влизане в гараж. Предполага се, че новата версия на легендарния Honda Gold Wing ще направи премиера в Милано през ноември.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *