Honda Gold Wing отпразнува 35-годишнината от създаването на GWEF Трефен Honda Gold Wing отпразнува 35-годишнината от създаването на GWEF Трефен

Собствениците на Honda Gold Wing се събраха във Велейне, Словения на традиционния трефен или среща. Той обаче не бе съвсем обикновен. На него се събраха 1800 ентусиасти и 1000 мотоциклета Gold Wings от 35 страни, за да могат за 5 дни да отпразнуват 35-ата годишнина от първата среща на собствениците на тази марка, обединени в Gold Wing European Federation (GWEF).

GWEF е основана през 1983 г.  като целта на федерацията е: “Споделяне на информация и популяризиране на международните контакти, приятелство и дейности между Gold Wing клубовете и ездачите.“  Думата Treffen е от немски и означава to meet (да се срещнем). Трефените се правят всяка година в повече от 20 страни в Европа, като първият бе в началото на май в Дуфен, Белгия, а последния ще бъде от 19 до 23 септември в Измир Турция. От няколко години и България фигурира в календара на GWEF, като нашия Gold Wing клуб ще бъде домакин на трефен в Обзор от 12 до 16 септември, непосредствено преди  турския.

Gold Wing Treffen 2018

Централното събиране на всички държави-членки на GWEF се провежда на всеки 5 години от 2003 г. насам. Тазгодишният трефен събра ездачи от 19 до 81-годишна възраст, от 26 държави-членки на GWEF плюс още 9 държави, включително Кувейт, Израел и Австралия.
Акцентите на срещата включваха Парад на нациите – с 30-минутен конвой, в който моторите Gold Wing напускат лагера за разходка е церемонията по връчване на наградите. Там  България спечели “Наградата за присъствие” с над 90% присъствие от местни членове, а  Финландия е с наградата за изминато разстояние от членовете – с 50 Gold Wings, които правят на всяко пътуване по 2500 км.

Моделът на Honda – Gold Wing е създаден през 1975 г., като повече от 40 години тези мотоциклети са синоним на двуколесен туристически комфорт за пътуване на дълги разстояния и внедряващи най-съвременните технологии. Наскоро новият модел Gold Wing бе представен в България и вече са реализирани първите продажби.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *