Harley-Davidson запази три нови имена на модели преди Коледа Harley-Davidson запази три нови имена на модели преди Коледа

Непосредствено преди Коледа, в периода между 7 и 21 декември, от Harley-Davidson са запазили три нови имена на модели. Това са имената за мотоциклетите Bronx, 48X и Pan America.

Какви са тези мотори? За 48X е ясно, че е лесен за разпознавате, тъй като Forty-Eight е съществуващ модел в сегашната гама на Harley Sportster. Ако приемем, че Harley-Davidson следват стандартната си поредица за именуване (както се вижда на FXDX и XR1200X), 48X е може би Forty-Eight с усъвършенствани спирачки и окачване. Това е добър ход, защото Forty-Eight има сериозна конкуренция в лицето на новия Indian Scout Bobber и на Triumph Bobber Black. Предстои въвеждането и на стандарта Euro 5 от януари 2020 г. и  Harley трабва да ъпдейтват двигателя. Предполага се, че преминаването към четири клапана в главата, както се вижда на последните Milwaukee-Eight, е търдо на дневен ред. Възможно е това да съвпадне и с освежаването на моделите Bronx и Pan America.

forty_eight

Докато гамата Touring и гамата Softail имаха големи промени през последните две години, гамата Sportster изглежда малко изостана. Затова цялостното обновяване и то на три нови модела, не е изненадващо. Bronx вероятно ще бъде градски мотоциклет, като така да допълни или дори да замени Iron 883. Pan America може да бъде базирана на Sportster, като замени 1200T, но с по-модерен естетически байк като новия Sport Glide. Споменатите мотори се очаква да се появят около август 2019 г.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *