Harley-Davidson представиха новия мотоциклет от гамата Softail – Sport Glide Harley-Davidson представиха новия мотоциклет от гамата Softail – Sport Glide

Harley-Davidson представиха новия си мотоциклет от гамата Softail – Sport Glide, задвижван от последното поколение Milwaukee-Eight двигател. Отчасти круизер, отчасти туринг, но 100 процента Harley-Davidson. Новият Sport Glide 2018 е „заводски къстъм”, който е готов за всичко – дълги и и кратки пътувания или просто за придвижване в градската джунгла. И макар да ползва класически линии от гамата на Harley-Davidson Touring, продължава собствената си компактна и съвременна визия.

Най-новото допълнение към Softail гамата на Harley-Davidson e с нова, обърната вилка и заден хидравличен амортисьор с възможност за промяна на твърдостта на пружината. Задвижван е от Milwaukee-Eight® 107 V-Twin двигател. Има лесни за сваляне куфари и обтекател, изцяло LED осветление и електронен круиз контрол.

Новият Harley-Davidson Sport Glide идва с вид на агресивен заводски къстъм круизер със свалящ се обтекател и куфари, идеално подготвен за приключения. Многостранният Sport Glide се прокрадва стилно из градските улици и е в очакване да тръгне както на кратко, така и на дълго пътуване през уикенда. Деветият модел е базиран на изцяло последната Harley-Davidson Softail платформа и е най-новият от 100-те въздействащи мотоциклета, които компанията планира да представи до 2027 г. Sport Glide представлява вълнуваща комбинация от технология и стил.

Проектирано да е леко и устойчиво, новото Softail шаси на Sport Glide осигурява по-директно управление, а V-Twin двигателят Milwaukee-Eight 107 дава висок въртящ момент, позволява изключително ускорение и улеснява изпреварванията.

MY18.5 Campaign Imagery

Sport Glide ще се предлага в три цвята: Vivid Black, Twisted Cherry и Silver Fortune.

Новите твърди и заключващи се куфари са с елегантен дизайн, удобни са за товарене и разтоварване и могат да бъдат отворени само с една ръка от мястото на водача. Освен това имат амортисьор на капака, позволяващ плавно отваряне. Общият капацитет на куфарите е 25.5 литра, но може да бъде увеличен чрез добавяне на поставка за багажник или Tour-Pak релса, които са с новата система HoldFast, създадена специално за Softail платформата. Подобно на обтекателя и куфарите, HoldFast аксесоарите могат да се поставят и свалят за секунди.

Широката и удобна седалка, както и по-напред разположените крачна спирачка и лост за смяна на скоростите допринасят за комфортната позиция на седене както на по-високите, така и на по-ниските ездачи; височината на седалката е само 652.7 мм. Daymaker LED фарът е заобиколен от LED пръстен и пасва идеално на задната LED светлина. Стандартни за модела са USB портът за зареждане, безключовото палене и Harley-Davidson Smart Security System.

MY18.5 Campaign Imagery. INTERNATIONAL ONLY

MY18.5 Campaign Imagery. INTERNATIONAL ONLY

Новата 43 мм обърната вилка е разработена за по-стабилно поведение и благодарение на новите амортисьори е много по-прецизна, създавайки усещане за увереност при спиране. Всичко това е подсилено със стандартно монтираната ABS система. Sport Glide стъпва на нови джанти Mantis, 18-инчови отпред и 16-инчови отзад, обвити в гуми Michelin Scorcher 31.

Sport Glide разполага и с новото за Softail моношок задно окачване с хидравлични настройки, които могат да се регулират ръчно. Това позволява лесното нагаждане спрямо тежестта на багажа или пътника, запазвайки оптималното представяне на окачването и геометрията на кормилното управление.

Изцяло черният Milwaukee-Eight 107 двигател носи със себе си ново ниво на представяне и изисканост за всички Harley-Davidson Big Twin круизери, включително за новия Sport Glide®. Двойните балансиращи валове са настроени така, че да елиминират първичните вибрации на празен ход, като в същото време позволяват на двигателя да покаже характера си в движение. Двигателят е твърдо захванат за рамката, което допълнително заздравява шасито и свързва по-добре мотоциклетиста с машината. Прецизната система за охлаждане на маслото в горещите зони на цилиндровите глави допълнително подобрява комфорта както на водача, така и на пътника. 2-1 изпускателната система и черните ауспуси допринасят за спортния стил на байка, а електронният контрол на газта позволява стандартен електронен круиз контрол.

 

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *