Грешката бе на екипа ми, призна Роси Грешката бе на екипа ми, призна Роси

Валентино Роси призна, че стратегическа грешка е коствала поне подиума му в Гран При на Чехия, както и това, че тя решението за избора е било на отбора. Доктора поведе за кратко в първите обиколки на чешката писта Бърно, но влезе в бокса за смяна на машините твърде късно, което му костваше голямо изоставане.

Той се върна на пистата на 12-а позиция и в заключителните фази на състезанието успя да стигне до четвъртата позиция, финиширайки след основните си конкуренти за титлата този сезон Марк Маркес и съотборника си Маверик Винялес.

„Винаги ми е било трудно в подобни условия. Смяната по време на състезанието не ми е силна, но в крайна сметка резултатът не бе толкова лош, каза Роси. – Ако състезанието беше на изцяло мокра или суха писта, можех да се боря за победа, но в тези условия четвъртото място е добър резултат. Доволен съм и защото в бокса работихме много усърдно и се чувствах добре с мотора.“

Винялес пък, който завърши 3-и, заяви, че е стигнал до тази позиция благодарение на настройките на машината на Роси. Маверик влезе в бокса по-рано за смяна и излезе пред Роси. Винялес също така реши да разчита на тактиката на Валентино и след петъчните тренировки започна подготовка само с най-новото шаси на Yamaha и настройките на опитния си съотборник.

„Мисля, че намерихме правилния път и със сигурност Валентино ни помогна, заяви Винялес, който към момента вече е на 14 точки зад лидера Маркес в генералното класиране. „Опитахме настройки, много близки до неговите. Използвахме шасито, с което е той, и постигнахме успех. Почувствах се много уверен във втората част от състезанието – както в началото на сезона. На този момент подиумът го чувствам като победа“.

Асен Стоянов

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *