Горещ мотоциклетен уикенд през уикенда на пистата в Серес Горещ мотоциклетен уикенд през уикенда на пистата в Серес

Очакваните високи температури този уикенд  в гръцкия град Серес със сигурност няма да бъдат от решаващо значение за пилотите, които са добре подготвени и амбицирани да се качат на подиума за награждаване през двата дни на предстоящите състезания. В събота на пистата ще се състои 8-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, а в неделя е 9-ия кръг от календара на шампионата.

Над 100 състезатели се очакват да карат, като конкуренцията за призово класиране ще бъде също толкова гореща, колкото и времето над Серес.

Милен Георгиев (Мотомания.бг, Aprilia) и Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Aprilia) ще водят битка в SP 125 за първото място, като до момента Ленкова е начело в  подреждането с 161 т., а Георгиев е втори с 142т. Не трябва да бъде подценяван и Християн Бузалковски (Македония, Aprilia), който е трети в класирането с 121 т., но готов винаги да поднесе изненада във всяко състезание.

Един от най-оспорваните класове от началото на сезона е Supersport 600, където Александър Георгиев (МСК Плевен, Honda, 144 т.), Пламен Петров (Троян мото клуб, Yamaha, 135 т.), Йонел Паскота (Румъния, Yamaha, 109 т.) са фаворитите преди двете състезания и трудно би мигло да се прогнозира какво ще се случи на пистата, но определено зрителите ще видят зрелищна битка за първото място. Към „триото” трябва да прибавим и Димитрис Каракостас (Гърция), който спечели първите два кръга, както и Бойко Божинов (Зедмото, Yamaha).

Най-коментирания въпрос в последните дни преди състезанията в южната ни съседка е дали ще участва Мартин Чой (EKO BMW RACING TEAM)в SuperBike 1000. Със сигурност феновете на мотоциклетния спорт, които ще дойдат в Серес ще видят Чой в състезателен екип, защото Мартин не само, че ще участва, но е и големия фаворит за спечелването на първото място в класа.

Лидер в класирането след седем кръга е румънеца Роберт Мурешан с 129 т., но не трябва да се пропуска факта, че Чой не кара в четири състезания от шампионата заради участията в световния шампионат по издръжливост. Димитър Митов (Мото клуб Боляри, BMW, 109 т.) и Каталин Казачу (Румъния, 97 т), заедно с пилота на домакините Харис Параскевопулос са със сериозни шансове за подиум и определено всеки един от тях ще иска да се докаже в предстоящите два кръга.

Непредсказуемо е и при F600, където Али Ефе Агин (Турция, Yamaha) води във временното класиране с 141 т., като само на 3  зад него е Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Honda). Янислав Димитров (мотомания.бг, Yamaha, 84 т.) и Тодор Меченски (Ви-тек рейсинг, Yamaha, 81 т) са със сериозни шансове за почетната стълбичка.

Победителят в последните четири кръга от шампионата във F 1000 Петър Дианов (мотомания.бг, BMW, 120 т.) ще трябва да изпревари сериозната  конкуренция в лицето на Слободан Ивцески (Македония, Honda), Игор Спиров (Македония, Aprilia, 68 т.), Димитър Калпаков (Мото клуб Обзор, Yamaha, 58 т.) и Калоян Ангелов (Мото клуб Боляри, Honda, 50 т.).

В класирането по нации благодарение на отличното представяне на нашите пилоти България води категорично в таблицата с 520 т., пред Румъния 320 т. и Македония 233 т.

Днес са тренировки,  в събота от 9:30 ч. сутринта започват тренировъчните серии за място, а по-късно и състезанията в различните класове. За неделя програмата е идентична, като и в двата дни входът за зрители на пистата в Серес ще бъде свободен.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *