Enel става главен спонсор на Световната купа на ФИМ MotoE Enel става главен спонсор на Световната купа на ФИМ MotoE

Днес в Рим бе представен новият шампионат – Световната купа на ФИМ MotoE. Церемонията беше в Officine Farneto. Главният спонсор на първите световни серии за електрически мотоциклети, които ще се казват FIM Enel MotoE World Cup, е компанията Enel.
Първата световна серия за електрически мотоциклети, призната от ФИМ ще стартира през 2019 г. От Enel обявиха новата си роля като партньор за доставчик на устойчива мощност на MotoGP, като споделят обща визия с компанията Dorna, която е притежател на всички права, включително и търговските на шампионата.
e2
На церемонията присъстваха президентът на ФИМ Вито Иполито, Франческо Стараче – CEO и генерален мениджър на Enel Group, трикратният световен шампион Лорис Капироси, Кармело Еспелета – CEO на Dorna Sports. Капироси бе човекът, който излезе на пистата първи, за да покара мотоциклетът от Световната купа Enel MotoE. Новият шампионат ще бъде скок в бъдещето чрез първите електрически мотори в света с бързо зареждане, произведени от италианската компания Energica, които обединяват производителността и нулевите емисии.

e5
Президентът на ФИМ Вито Иполито коментира: „Имаме удоволствието да съобщим за новото партньорство Dorna-Enel, след като Enel показа солиден план в развитието на технологиите за производство на енергия от възобновяеми източници. ФИМ започна с програма за устойчиво развитие преди 25 години. Смятаме, че това е един от основните стълбове за бъдещето на мотоциклетите и за еволюцията в областта на алтернативните енергии. Ние сме абсолютно уверени, че партньорството между Dorna, Energica и Enel ще гарантира в рамките на спорта постигането на целите за устойчиво развитие, особено тези, свързани с достъпната чиста енергия.”
Франческо Стараче – CEO и генерален мениджър на Enel Group, каза: „Днешното начало на партньорството ни с Dorna отново подчертава ангажимента на Enel да подкрепи непрекъснатото развитие на електрическата мобилност в световен мащаб. Нашият принос към индустриалните решения на MotoGP, водещата серия състезания по мотоциклети и MotoE, нова вълнуваща граница в света на конкурентните моторни спортове, ще позволи на Enel да продължи да изследва технологичните иновации в света на устойчивия транспорт. Така партньорството ни с MotoE и MotoGP е естествена следваща стъпка за Enel, като се опираме на нашата позиция като официален енергиен партньор на Формула Е, която обявихме през 2016 г. Ръководството на Enel през последното десетилетие помага за революцията в областта на възобновяемите енергийни източници и в интелигентните технологии за домове, предприятия и градове. Затова е добре да използваме партньорства като това с Dorna, за да реализираме и потвърдим нашата стратегия за устойчивост. Ние виждаме, че електрификацията на транспорта играе ключова роля в бъдещето на градовете по целия свят.“

e6
Кармело Еспелета – CEO на Dorna Sports, каза: „Dorna, заедно с ФИМ, сме доволни да се доближим до света на електрическата мобилност – вариант, който считаме за паралелен път към бъдещето. Развълнувани сме да обявим партньорството си с Enel като официален спонсор на Световната купа на ФИМ Enel MotoE, както и да бъдем партньори в MotoGP. Enel е технически партньор, с когото очакваме да работим в това ново начинание. Доволни сме от ангажираността и ценностите, които Enel има, тъй като те отлично подчертават принципите, на които се основава новата Световна купа на ФИМ. Ние сме много горди, че работим с такава глобална, иновативна и широкообхватна компания като Enel и очакваме сътрудничеството, което включва IRTA, независимите отбори MotoGP и великолепния мотоциклет Energica. Можете да бъдете сигурни, че заедно можем да направим Купата успешна.“
Enel, чрез разширеното си отделение за енергийни услуги Enel X, ще предложи своя технически опит в областта на електрическата мобилност на FIM Enel MotoE World Cup. Групата ще осигури интелигентно и бързо зареждане, усъвършенствани енергийни услуги, доставка на зелена енергия, както и обслужване със специален персонал и съоръжения на място. Комплексната електрическа система на MotoE ще бъде подпомогната от енергийните решения на Enel за управление на енергията и от възобновяемата енергия, генерирана на местно ниво чрез най-новото поколение преносими фотоволтаични системи или от местните енергийни разпределителни мрежи. Освен това, като партньор на MotoGP, Enel ще си сътрудничи с Dorna, за да предостави на сериите модерни енергийни решения, включително такива, насочени към повишаване на енергийната ефективност по време на отделните състезания.

e1
Enel ще разработи и предостави интелигентни устройства за зареждане, за да осигури бързо зареждане на мотоциклетите Energica. Специално разработенота мобилно зарядно устройство, оборудвано с акумулатор, ще може да зарежда напълно мотоциклет за по-малко от 30 минути. То ще бъде свързано с интелигентната платформа за е-мобилност на Enel за оптимизиране на процеса на зареждане. Тази платформа интегрира най-новите технологии на Electro Mobility Management (EMM), която позволява дистанционно наблюдение на станциите за зареждане и платформата JuiceNet, разработена от дъщерното дружество eMotorWerks на Enel в САЩ, което позволява обединяването на съоръжения за съхранение енергия.
Като главен спонсор на Световната купа, логото на Enel ще бъде на мотоциклета и на екипите на пилотите от новите състезателни серии.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *