Електрически спортен мотор Emflux Model One идва през 2019 г. от Индия Електрически спортен мотор Emflux Model One идва през 2019 г. от Индия

Индийците все повече напират да правят електрически мотоциклети. По време на изложението Auto Expo 2018 компанията Emflux Motors представи модела си Emflux Model One.

Някой веднага би намерил прилика на индийското творение с КТМ RC390. И ще са прави, защото австрийската чмашина е взета за основа, но Emflux Model One се различава много. Първо индийецът има електромотор с течно охлаждане и мощност 81.5 к.с. или 60 кВт. Въртящият момен е 84 Нм, с който той се ускорява до 100 км/ч за около 3 сек. и има максимална скорост над 190 км/ч. теглото на мотора е 169 кг.

Твърди се, че Emflux Model One е много лесен за управление. Окачването е от топ марката Öhlins, включително и моноамортисьора. Спирачките са радиални Brembo. Производителят е обявил, че Emflux Model One може да измине до 200 км с едно зареждане на батерията в града и до 150 км по шосе или магистрала. Зареждането на 80% става за 1 час и 15 минути. Батерията Samsung е литиево-йонна 9.7 кВт/ч с въздушно охлаждане.

Светлините на Emflux Model One са LED оптикой, със 7-инчов приборен панел с вградени GPS, Bluetooth, Wi-Fi и 4G, а също и процесор NVIDIA Jetson TK1.

Производителят планира да пусне серийният Emflux Model One през пролетта на 2019 г. и да произведе 200 мотора за вътрешниа пазар в Индия и още 300 за износ. Говори се, че цената на машината ще бъде около 11 000 долара, но без окачване Öhlins, сперачки Brembo и карбонов и панели. За тях ще се плаща допълнително.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *