Две български победи на eвропейския шампионат  на Серес Две български победи на eвропейския шампионат  на Серес

Чудесното представяне на българските мотоциклетисти  продължи и днес на  9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017, който приключи  на пистата в Серес в Гърция.

Над 5000 зрители изгледаха надпреварата на живо, като по-голяма част от феновете бяха дошли от България и подкрепяха през цялото време нашите състезатели в отделните класове. В SP 125cc Милен Георгиев (Мотомания.бг, Aprilia) отново не остави шанс на конкуренцията и спечели първото място, изпреварвайки с 6.8 секунди Християн Бузалковски (Македония, Aprilia) и с 33.4 сек. финиширалата на третата позиция Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Aprilia).  Състезанието във Formula 600 беше рестартирано в средата на първата обиколка заради паднал състезател  и пилотите трябваше да повторят загряващата обиколка и старта. Никакви проблеми за Али Ефе Йегин (Турция, Yamaha), който и вчера спечели надпреварата в класа, а днес отново беше най-бърз от всички и видя карирания флаг с аванс от 7.3 секунди пред Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Honda) и на 14.5 сек. от Тодор Меченски (Ви-тек рейсинг, Yamaha). Харун Акгун (Турция, BMW) стигна до първото място на подиума във Formula 1000, завършвайки на 3.2 секунди пред Мурат Дувенчу (Турция, BMW) и на 3.3 сек от нашия Петър Бакалов (J.R.C , Kawasaki).

Рестартиране на състезанието имаше и при Supersport 600 защото на влизане в първия завой трима пилота паднаха. Инцидентът нямаше сериозни последствия и те продължиха надпреварата.  Димитрис Каракостас (Гърция, Honda) повтори представянето си от събота, като  спечели и днес. Той изпревари с 13.7 сек. пред Йонел Паскота (Румъния, Yamaha) и на 16.6 сек. от Александър Георгиев (МСК Плевен, Honda).

Мартин Чой (EKO BMW RACING TEAM) доказа за пореден път, че е най-добрия български пистов пилот и отново беше над всички в Superbike 1000. По категоричен начин от старта до финала, Чой водеше колоната и абсолютно заслужено и безапелационно се качи на първото място за награждаване. След него на 10.8 сек. останаха Роберт Мурешан (Румъния, BMW), и на 11.2 сек. Каталин Казаку (Румъния, BMW).

В днешния 9-ия кръг на BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2017 участие взеха 81 пилота от 6 държави  – Гърция, Македония, Румъния, Турция, Сърбия и България. Отново в подреждането по нации България е на първо място от кръга с актив от 70 т., на второто място с 54 е Турция , а трети Румъния благодарение на спечелените общо 51 т.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *