Ducati представи нов двигател V4 за спортни байкове Ducati представи нов двигател V4 за спортни байкове

Ducati представи новия си двигател тип V4, който ще бъде за спортните мотоциклети на бъдещето. Новият двигател е направен на базата на състезателния Desmosedici GP и скоро ще влезе в производство. Името му е Desmosedici Stradale. Двигателят бе представен на специална церемония на пистата „Мизано Марко Симончели“ по време на състезанието за Гран При на Сан Марино в Римини.

Първият мотоциклет с този двигател – Ducati Panigale V4, ще бъде представен в 21 ч вечерта на 5 ноември. Това ще бъде първият случай, когато прозиводителят от Борго Панигале ще представи 4-цилиндров мотор за обикновен сериен байк.

Шефа на компанията Клаудио Доменикали казва: „С гордост представяме този образец на технологично съвършенство. Той сам по себе си е начало на нова глава в историята на нашата компания, като подчертава нашата жизнеспособност и намерение за инвестиции в нови продукти. Двигателят подчертава тясното сътрудничество между Ducati Corse и заводският екип от специалисти по разработка на мотоциклета. Всичко е свързано с това, че състезанията дават своя дял в технологиите, които след това влизат при обикновените серийни мотоциклети. През ноември на изложението EICMA, ние ще покажем Panigale V4 – съвършено нов мотоциклет, задвижван от този изключителен двигател.“

Обемът на V-образния, 4-цилиндров двигател е 1103 куб. см, като цилиндрите са под ъгъл 90 градуса, и са с диаметър 81 мм и ход на буталото 53,5 мм. Степента на сгъстяване е 14:1, максималната мощност е 210 к.с. при 13 000 об./мин., а максималният въртящ момент е 120 Нм в диапазона от 8750 до 12 250 об./мин. Двигателят отговаря на стандарта Euro4.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *