Ducati представи 1299 Panigale R Final Edition Ducati представи 1299 Panigale R Final Edition

Ducati представи 1299 Panigale R Final Edition и заедно с това слагат край на царуването на италианския V-twin. Всички добри неща трябва да приключат. В случая това е вярно – линията Panigale завършва. В Ducati го почитат с истински взрив, като освобождават всички „бесове“ на модела с 1299 Panigale R Final Edition.

Освен специалните цветове, свързани с Италия и националния трикольор,  машината съчетава най-добрите елементи от 1299 Panigale, Panigale R и 1299 Superleggera. Това е празникът на наследството на двуцилиндровия Ducati Superbike. В Борго Панигале комбинираха най-модерното алуминиево монокок шаси с най-мощния двигател Superquadro, за да се създаде Panigale 1299 R Final Edition. Това е мотор за страстни състезатели, които са готови да притежават най-силната част от историята на V-twin на Ducati, съчетана с празничните „одежди“, а и специален номер от лимитираната серия.
Двигателят е от 1299 Superleggera, с мощност 209 к.с. при 11 000 об/мин и 142 Нм при 9000 об/мин. Двигателят на Superquadro в FE споделя същите олекотени колянови валове и волфрамови пластини за баланс като Superleggera, заедно с по-големите всмукателни и изпускателни клапани. Също така има нов съединител от Superleggera и всмукателната система с оптимизирано постъпване на смес за всеки цилиндър. Изгорелите газове излизат от титаниевата изпускателна система Akrapovic с високо ниво на шумозаглушители, действащи като WSB.
Настройката на шасито е същата като Panigale R. Няма типична рама. Така че Final Edition има монококова структура от алуминиева отливка от R, която използва двигателя като носещ елемент. Окачването е Ohlins с чифт 43 мм вилки NIX 30 USD, моношок TTX36 и регулируем амортисьор на кормилото. Останалата част от комплекта е с Brembo M50 моноблокове, колела от алуминий с три спици и гуми Pirelli Diablo Supercorsa SP. Тогава естествено, идва и специалното впечатляващо оцветяване.

Стефан Илиев

Няма коментари до момента.

Напишете първи коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *