Ducati първи представиха отбора си за сезон 2018 в MotoGP Ducati първи представиха отбора си за сезон 2018 в MotoGP

Нова година, нова цветова схема! Ducati Team  представи отбора си в днес в Болоня, а целта е една и съвсем ясна – победа.

Екипът на Ducati беше първият от 24-те тима, който разкри отбора си за 2018 г., със стилно  представяне в Борго Панигале, близо до Болоня. На тържеството присъстваха главният мениджър на Ducati Клаудио Доменикали, генералният директор на Ducati Corse Луиджи Дал’Ина, спортният директор на Ducati Corse Паоло Чиабати и мениджърът на екипа Давиде Традоци, както и тестовия пилот Микеле Пиро, които излязоха на подиума, преди окончателното разкриване на цветовете за 2018 г. на мотоциклетите. Моторите бяха изкарани на сцената от пилотите Андреа Довициозо и Хорхе Лоренсо. Така италианският отбор представи своята състезателна машина  GP18 за новия шампионат, в дома на отбора.
След невероятния сезон 2017, в който Дезмо Дови спечели шест победи и се бори за титлата до последния старт от шампионата,  светлината на прожекторите продължава да се фокусира върху отбора на Ducati, тъй като за 2018 г. моторите ще получат още скорост. Съотборникът на Довициозо – Лоренсо даде своя принос за успеха на марката през първия си сезон в червено, като беше близо до победата към края на сезона, когато неговата адаптация към мотора бе завършена.

Генералният мениджър Джиджи Дал’Ина определи сезон 2017 като впечатляващ: „2017 г. беше невероятна за нас. Спечелихме много и се борихме за световната титла. Имаше много невероятни емоции и отново всички наши фенове и последователи бяха доволни от това, което направихме. Това се дължи на работата и усилията на пилотите, на тестовите ездачи и всички от екипа на Ducati, така че нека им благодаря. Ние трябва да продължим да работим; ние трябва да подобрим всички технически точки, които все още могат да бъдат подобрени. ”

_alx3579-2.middle
Говорейки за промените в GP18, Дал’Ина разкри само, че мотоциклетът има повече конски сили, но обясни методологията за това как се е работило във фабриката, да се подобри представянето през сезона: „През цялата зима останахме много фокусирани. Ние работихме по основните характеристики на нашите мотори и измислихме нови идеи, които ще тестваме в Сепарнг. От само себе си се разбира, че трябваше да преразгледаме мотора и работихме върху двигателя. Добавихме малко мощност към нашия мотор. Работихме и по други технически елементи, които подобрихме. По отношение на аеродинамиката, сега дефинираме последните подробности, така че няма да видите крайния модел в Малайзия, а може би не и до второто или третото състезание. Не е важно да търсим иновации на всяка цена. Трябва да бъдем много стриктни, много строги в процеса на тестване и да подбираме ценните промени. ”

_8504906.middle
След това италианецът говори за мотоциклетистите и подчерта важността на подготовката им, заедно с тази на техниката: „Моторите са важни, но това важи в не по-малка степен и за пилотите. Довициозо ни даде толкова много емоции до финалната надпревара, имаше невероятен сезон, но не само през 2017 г. и през последната част на 2016 г. От Арагон до Валенсия той отбеляза най-много точки. Така че това не е еднократно и съм сигурен, че ще има невероятни резултати и през 2018 г. Освен това имаме Хорхе Лоренсо, петкратния световен шампион, който имаше известни трудности в началото, но после резултатите му ставаха по-добри и по-добри. В последните състезания той беше близо до победата и съм сигурен, че ще бъде един от ключовите играчи на световното първенство през 2018 г. ”

_8505182.middle
За това Дал’Ина казва, че целта е проста и същата като 2017 г.: „Целта, която сме си поставили е да продължим да се борим, за да бъдем на първа позиция в шампионата. Нещо, което искахме да направим през 2017 г., която споделих с вас на същата сцена миналата година. Това е и целта за 2018 г. Трудно е, защото трябва да се борим с невероятни производители на мотоциклети и таланти на пистата. Не можем да кажем, че ще бъде лесно или по-лесно от миналата година. Но давам обещанието тук, че ще се справим, ще се опитаме да създадем фантастичен сезон 2018 за нас и за дукатистите “.
Изпълнителният директор Клаудио Доменикали също е уверен, че Ducati са готови за предизвикателството. След няколко думи за всеки от състезателите на отбора, главният изпълнителен директор на марката Borgo Panigale потвърди увереността си в комбинацията от пилоти и отбор: „Имаме един невероятен, добре представящ се Андреа Довициозо, който постигна невероятни резултати. Той ни показа, че има истински талант и може би сме го подценили. Той спечели шест състезания и сме сигурни, че е готов да повтори същото представяне. И Хорхе Лоренсо, до края на годината ставаше все по-бърз. Трудно му беше да се приспособи към много мощния байк, а стилът на ездата му е различен от “нормалния” стил. Но той ни показа, че може да бъде много бърз. Благодарение на мотоциклетите и техническата инфраструктура на компанията, която продължава да инвестира, мисля че сме готови за новото предизвикателство.”
Тази година шампионатът е в 19 кръга, като има един нов старт в Бурирам – Тайланд. Първото излизане на писта на новия мотоциклет ще бъде след две седмици на пистата Сепанг, когато започват тестовете. Окончателния вид на машината GP18 ще видим да се състезава за първи път в пустинята на Катар, под прожекторите на пистата Лосаил през март.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *